Θα μας αλλάξει τα... φώτα η Περιφέρεια

Παρεμβάσεις ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου.

Πρόκειται για τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση φωτιστικών, σε πολλά σημεία του νησιού, έργο που θα συνεχίζεται κάθε χρόνο τμηματικά ανάλογα με τα ποσά που θα μπορεί να διαθέσει η περιφέρεια κάθε φορά.

«Στο τεχνικό πρόγραμμα για τον κύριο κορμό του οδικού δικτύου ετοιμάζουμε βαριές παρεμβάσεις που τις έχουμε εκτιμήσει οικονομικά, και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τις εντάξαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα και τις ψηφίσαμε.

Είναι παρεμβάσεις ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για τη Ρόδο και αφορούν, την πρόσθεση από Κολύμπια και μετά κολώνων  ηλεκτροφωτισμού. Σε κάποια σημεία το φως είναι λιγοστό και σε άλλα δεν υπάρχει καθόλου. Σε αυτό το κομμάτι και μέχρι τα Καλαβάρδα θα προσθέσουμε κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης ένα δεύτερο έργο αφορά την αλλαγή όλων των φωτιστικών στη Ρόδου-Λίνδου, από Ρόδο έως Σορωνή και λεωφόρο Καλλιθέας καθώς και Τσαΐρι-αεροδρόμιο. Με αυτό τον τρόπο θα διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ασφαλές οδικό δίκτυο.

Αυτά είναι έργα με βάση τα χρήματα που έχουμε τώρα και μπορούμε να εντάξουμε καθώς κάθε χρόνο ανάλογα με τους πόρους μας θα εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα, νέα τμήματα του δικτύου» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή τη συνεδρίαση του σώματος στη Σύρο.