24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Ρόδου, στην 24ωρη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Ε.Κ.Ρ, στις 10.30 π.μ.    Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ, επέκταση ΣΣΕ, ολική μετενέργεια, αρχή της εύνοιας, άμεση επαναφορά των κατώτα¬των αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.

 Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

ΟΧΙ στον υποβιβασμό των δικαιωμάτων.
Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.

Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

 Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας. Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.

Πάταξη της Ακρίβειας και των Καρτέλ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα – Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής σε βάρος του εργατικού εισοδήματος.

Αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει τα ζητήματα μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου. Όχι στην μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες ψυχών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
-ΣΤΑΘΕΡΗ & ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Όλοι στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016
και στη συγκέντρωση στο Ε.Κ. Ρόδου, στις 10.30 πμ.