Χ. Κόκκινος: «Η ανάπτυξη του Ελληνικού Εμπορίου θα πραγματοποιηθεί με κίνητρα και όχι με φορομπηχτικές πολιτικές»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. - Ε.Σ.Ε.Ε.) και εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, παρέστη την Τετάρτη το απόγευμα 30/12/2016  στην δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην ΕΣΕΕ εκπροσωπούνται 250χιλιάδες επιχειρήσεις και στην εκδήλωση της υπήρξε προσέλευση από όλο το φάσμα του πολίτικου κόσμου της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κόκκινος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και με μέλη του Δ.Σ. με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις.

Το ελληνικό εμπόριο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και οι άνθρωποι που το υπηρετούν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω των φορομπηχτικών πολιτικών που εφαρμόζονται και την απουσία κινήτρων. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν και ακόμα περισσότερες απειλούνται με ‘’λουκέτο’’ και χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν ή κινδυνεύουν να βρεθούν ‘’δέσμιοι’’ της ανεργίας.

Ο κ. Κόκκινος επισήμανε στους συνομιλητές του τις διωκτικές πολιτικές που εφαρμόζονται και στα νησιά μας με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, τις φοροεπιδρομές και την έλλειψη κινήτρων.

Το Ελληνικό εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούνε -εδώ και χρόνια- βασικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να τονωθεί διότι η αγορά έχει ‘’στεγνώσει’’. Η ύφεση και η άσχημη δημοσιονομική  κατάσταση της χώρας αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα.