Ας μην αφήσουμε  την ευκαιρία  να πάει χαμένη!

Η ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης  για το 2019 αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις εστίασης  της Ρόδου και των άλλων νησιών που δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να περάσει αναξιοποίητη.

Μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου αναβαθμίζοντας το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν και ενισχύοντας την δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και ειδικά τον κλάδο της εστίασης που τα τελευταία χρόνια βάλλεται πανταχόθεν είτε από την συνεχή αύξηση της φορολογίας είτε από το allinclusive και τα συναφή.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που στέφτηκε με επιτυχία, θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα να δουν όλοι το θέμα πιο ζεστά κι σε πιο συγκεκριμένη βάση. Ήδη πολλά εστιατόρια και ταβέρνες στα νησιά μας κινούνται σε αυτή την λογική με σοβαρά και θετικά αποτελέσματα. Πρόκειται όμως για μεμονωμένες και εκ των πραγμάτων αδύναμες προσπάθειες που δεν έχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα. 

Με την ανάδειξη όμως του Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ευρώπης δίνεται η ευκαιρία να υπάρξει μια σοβαρή καμπάνια και προώθηση της νησιωτικής κουζίνας με τα δεκάδες μοναδικά προϊόντα και τον απίστευτο συνδυασμό γεύσεων.

Οι επιχειρηματίες αυτού του τόπου και ιδίως αυτοί που ασχολούνται με την εστίαση είναι από τους πρωτοπόρους του ροδιακού τουρισμού και ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη αφού για πρώτη φορά αυτό που προσπαθούσαν μεμονωμένα να το πουλήσουν στους επισκέπτες του νησιού έρχεται να το προωθήσει η ίδια η πολιτεία με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη!