Δύο Ροδίτισσες διεκδικούν από τράπεζα 210.000 ευρώ

Δύο Ροδίτισσες διεκδικούν από τράπεζα 210.000 ευρώ

Δύο Ροδίτισσες διεκδικούν από τράπεζα 210.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2816 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάστηκε χθες η αγωγή

Το ποσό των 210.000 ευρώ διεκδικούν από τράπεζα, δύο ξαδέλφες από την Αυστραλία, ως αποζημίωση για ακίνητο που είχαν στη Νότια Ρόδο και το «έχασαν» χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ!

Οι δύο γυναίκες δια του δικηγόρου τους κ. Μιχάλη Ι. Καντιδενού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, η οποία εκδικάστηκε χθες.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη περίπτωση που έχει να κάνει με τη μεγάλη υπόθεση έκδοσης δανείων με πλαστά έγγραφα από την Εμπορική Τράπεζα, το ποινικό μέρος της οποίας πρόκειται να δικαστεί την επόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι δύο γυναίκες έχουν στραφεί κατά της Alpha Bank μετά την συγχώνευσή της με την Εμπορική τράπεζα, ζητώντας να της καταβληθεί το παραπάνω ποσό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, οι δύο ξαδέλφες διαθέτουν στη Νότια Ρόδο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λαχανιάς ένα ακίνητο 8.500 τ.μ. το οποίο εκμεταλλευόταν γεωργικά και επέβλεπε ο ξάδελφος τους, επειδή οι ίδιες διέμεναν στο εξωτερικό.

Τον Νοέμβριο του 2016 ο 50χρονος ξάδελφος γνωρίστηκε με ένα συγχωριανό του ο οποίος είχε έρθει από την Αμερική και παρουσιάστηκε ως κτηματομεσίτης. Ο τελευταίος ρώτησε τον 50χρονο αν πωλείται η έκταση των δύο γυναικών και όταν εκείνος απάντησε θετικά, τότε του είπε πως είχε έτοιμους δύο πελάτες οι οποίοι θα το αγόραζαν έναντι του ποσού των 90.000 ευρώ.

Ο 50χρονος αφού συνεννοήθηκε με τις ξαδέλφες και εκείνες δέχτηκαν, ξεκίνησε τις διαδικασίες, έχοντας τα απαραίτητα πληρεξούσια, με τον κτηματομεσίτη. Μάλιστα, αναφέρεται στην αγωγή, ότι οι δύο γυναίκες θέλοντας να σιγουρετούν ότι όλα επρόκειτο να γίνουν νομίμως και δεν θα μπουν σε μπελάδες, ζήτησαν από τον 50χρονο και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο χορηγήσεων δανείων της Εμπορικής Τράπεζας στη Ρόδο, μετά από παρότρυνση του κτηματομεσίτη, ο οποίος και τις επιβεβαίωσε για την ύπαρξη προέγκρισης του δανείου στο όνομα των μελλοντικών αγοραστών.

Επίσης ο υπεύθυνος της τράπεζας είχε δηλώσει στον 50χρονο ότι με την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς του ακινήτου, η Τράπεζα θα εκταμίευε άμεσα το ποσό των 90.000 ευρώ για την εξόφλησή του.

Έχοντας κάμψει κάθε αμφιβολία, στις 12 Δεκεμβρίου 2006 συντάχθηκε σε συμβολαιογράφο και υπεγράφη παρουσία των δύο αγοραστών αλλά και του εξουσιοδοτημένου ξαδέλφου, συμβόλαιο αγοραπωλησίας στο οποίο αναγράφονταν όχι η τιμή πώλησης που είχε συμφωνηθεί, αλλά η τιμή εκτίμησης του ακινήτου ύψους 7.532,80 ευρώ!

Αυτό είχε ζητηθεί από τις δύο γυναίκες για να πληρωθεί όπως τους είπαν, μικρότερος φόρος! Στο ίδιο δε συμβόλαιο αναγράφτηκε ότι το (εικονικό) ποσό των 7.532,80 € θα καταβαλλόταν στους πωλητές από το δάνειο που θα εκταμίευαν οι αγοραστές από την Εμπορική Τράπεζα το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου 2007.

Τρείς μόλις μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου δηλ. στις 15-12-2006 και προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα του δανείου που είχε ήδη εγκριθεί στους αγοραστές από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο μεσολαβητής – κτηματομεσίτης Μιχαήλ Μηλιός, ειδοποίησε τον 50χρονο ότι η Τράπεζα έχει έτοιμα τα χρήματα του δανείου και προκειμένου να εκταμιεύσει το ποσό των 90.000 € θα έπρεπε προηγουμένως να υπογράψει εκείνος ως πληρεξούσιος των δύο γυναικών, πράξη ολοσχερούς εξοφλήσεως του τιμήματος, διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατή η αποπληρωμή και εξόφληση του τιμήματος των 90.000 €.

Πράγματι, ο 50χρονος, πειθόμενος για το «κανονικό» της ενέργειας αυτής ότι δηλ. έπρεπε να προηγηθεί η συμβολαιογραφική πράξη εξόφλησης του τιμήματος και μετά να εκταμιευτεί το δάνειο και να εισπράξει έτσι τα χρήματα της αγοραπωλησίας, όπως τον διαβεβαίωσαν από το τμήμα Χορηγήσεων Δανείων της τράπεζας, υπέγραψε σε συμβολαιογράφο πράξη ολοσχερούς εξοφλήσεως του τιμήματος του μεταβιβαστικού συμβολαίου δηλώνοντας (εικονικά) ότι δήθεν το ποσό των 7.532,80 € που δηλώθηκε (εικονικά) ως τίμημα της αγοραπωλησίας, δήθεν καταβλήθηκε από τους αγοραστές και εισπράχτηκε απ’ αυτόν για λογαριασμό των δύο γυναικών.

Μετά από αυτό ο κτηματομεσίτης άρχισε να χρησιμοποιεί δικαιολογίες για το πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα και ένα χρόνο αργότερα, οι δύο γυναίκες αλλά και ο 50χρονος ξάδελφος τους δεν είχαν δει ούτε ένα ευρώ από την πώληση της περιουσίας τους. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από έρευνα που άρχισαν να κάνουν με το δικηγόρο τους, το ακίνητο τους είχε μεταγραφεί κανονικά στο Κτηματολόγιο (δεν ανήκε πλέον σε αυτές) και μάλιστα φαινόταν να το έχουν πουλήσει έναντι του ποσού των 7.532,80 ευρώ, χρήματα τα οποία ούτε αυτά είχαν ουδέποτε λάβει!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα χρήματα από την τράπεζα εκταμιεύθηκαν και μάλιστα πολύ περισσότερα από τις 90.000 ευρώ που είχαν συμφωνηθεί για την αγοραπωλησία. Όπως έμαθαν οι δύο γυναίκες αργότερα, η τράπεζα είχε δώσει το ποσό των 300.000 με υποθήκη το ακίνητο των δύο γυναικών.

Την τράπεζα στην χθεσινή δίκη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Κατηγορούνται για απάτη
Το ποινικό μέρος αυτής της υπόθεσης αλλά και μίας ακόμη που αφορά έκταση 7.720 τ.μ. και πάλι στη Λαχανιά θα εκδικαστεί την επόμενη Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν συνολικά έξι άτομα (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) μεταξύ των οποίων οι φερόμενοι ως αγοραστές του ακινήτου των δύο γυναικών από την Αυστραλία και ο κτηματομεσίτης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου

Πλημμελειοδικών Ρόδου οι έξι κατηγορούμενοι, κατάφεραν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2007 να παραστήσουν ψευδώς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στους ιδιοκτήτες δύο ακινήτων στην Λαχανιά και να τους πείσουν ότι θα τα αγοράσουν.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενδιαφερθεί για ένα ακίνητο εμβαδού 7.720 τ.μ. για το οποίο θα κατέβαλλαν το ποσό των 200.720 ευρώ και ένα δεύτερο στην ίδια περιοχή, εμβαδού 8.560 τ.μ. και αξίας 90.308 ευρώ.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατάφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να πείσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι διέθεταν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και όλα τα στοιχεία ώστε να λάβουν δάνεια από την τράπεζα με τα οποία θα εξοφλούσαν τα ακίνητα. Βέβαια τα χρήματα δεν τα έλαβαν ποτέ, ούτε και τα διέθεσαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι ωστόσο είχαν προχωρήσει στην μεταβίβαση των δύο οικοπέδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση είχαν εκδοθεί πέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των κατηγορουμένων καθώς αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο