Τέλος εποχής για Ολάντ - Δεν θα είναι υποψήφιος στις Γαλλικές εκλογές (βίντεο)

Tην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολαντ.

Σε διάγγελμα προς τον Γαλλικό λαό και αφού πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό της προεδρικής του θητείας, ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως θα παραμείνει δραστήριος μέχρι την προσεχή άνοιξη, ωστόσο, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε 62χρονος Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Μάλιστα δήλωσε: "Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία".

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην Φιγιόν αλλά και στην Λεπέν, ενώ δεν αναφέρθηκε στην πρωτοφανή κρίση που περνά το σοσιαλιστικό κόμμα, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να συσπειρώσει την αριστερά.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Arnaud Montebourg, να έχει ήδη σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το «χρίσμα» τον Ιανουάριο.

 

 

 

Πηγή: news247.gr