Ανετράπη φορτηγό στην Έμπωνα και σκοτώθηκε ο οδηγός του

Ανετράπη φορτηγό στην Έμπωνα και σκοτώθηκε ο οδηγός του

Ανετράπη φορτηγό στην Έμπωνα και σκοτώθηκε ο οδηγός του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2752 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1694

ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ ΚΥΜΑΤΑ
Η αυτοθυσία 5 Καλυμνίων έσωσε το “Κλεοπάτρα”

Η αυτοθυσία η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η παλληκαριά και η αφιλοκέρδεια, είναι σπάνιες περιπτώσεις για την σύγχρονη εποχή. Και πολλοί είναι εκείνοι που τις επαινούν, αλλά λίγοι φθάνουν στο σημείο να προχωρήσουν και να γίνουν αξιομίμητα παραδείγματα.

Ενα τέτοιο παράδειγμα μας έδωσαν πριν λίγες ημέρες ο πλοίαρχος και οι ναύτες του καϊκιού “Μπολτσάνο” Ν.Ρ. 49 που βρίσκεται στη Ρόδο. Είναι οι Στ. Χατζηδρόσου η Σμαλάκης, Εμμ. Φράγκος, Π. Καλαφάτης, Η. Γιαλάφος και Φ. Φωτιάδης. Λεβέντες όλοι τους, έδειξαν και απέδειξαν, ότι υπάρχουν ακόμη στο κόσμο αρετές. Και το παράδειγμά τους-που τότε πέρασε απαρατήρητο-πρέπει να χρησιμεύση για το μέλλον σε πολλούς άλλους.

Τί έκαμαν αυτοί;
Το ερώτημα είναι φυσικό. Αλλά, έστω κι αν οι ίδιοι ίσως δεν το θέλουν κι η απάντηση είναι επιβεβλημένη.

Οπως θα θυμώνται πολλοί, πριν λίγες ημέρες, το πετρελαιοκίνητο “Κλεοπάτρα” είχεν εγκαταλειφθή αγκυροβολημένο στ’ ανοιχτά των Μύλων, λόγω βλάβης της μηχανής του. Η θάλασσα χτύπαγε ανελέητα το σκάφος αυτό. Κι ο ιδιοκτήτης του Μ. Καταλειφός είχε υποσχεθή να δώση ότι είχε για να του το γλυτώσουν απ’ τα μανιασμένα κύματα. Γιατί δεν θ’ αργούσαν να συρθούν οι άγκυρες-και τότε το καΐκι θα ριχνόταν και θα συντρίβονταν στα βράχια.

Ωστόσο, παρά τις παρακλήσεις, κανένα καΐκι δεν δεχόταν να βγη απ’ το Μανδράκι, απ’ την σιγουριά, να διακινδυνεύση και να σώση το “Κλεοπάτρα”.
Ο ιδιοκτήτης απογοητεύθηκε. Κι ένα-δυό γυναίκες άρχισαν να κλαίνε για το αναπάντεχο.
Ξαφνικά όμως παρουσιάσθηκαν οι Καλύμνιοι ναυτικοί που προαναφέραμε. Και με προφανή κίνδυνο της ζωής τους και του καϊκιού τους, βγήκαν με το “Μπολτσάνο”, έδεσαν πίσω τους το “Κλεοπάτρα” και το ρυμούλκησαν μέσα στο λιμάνι του Μανδρακιού.

Και το σπουδαιότερο; Δεν δέχθηκαν χρήματα ή αμοιβές.
Την άλλη μέρα η θάλασσα ήταν τόσο αγριεμμένη, ώστε αν είχε μείνει το “Κλεοπάτρα” έξω απ’ τους Μύλους, σήμερα δεν θα υπήρχε.

Γ. ΜΑΡΤ.

ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ
Ο κ. Νικόλαος Καπετανάκης δεν εορτάζει ούτε δέχεται επί τη ονομαστική του εορτή.
Ο κ. Νικόλαος Μπόνης (Βιομ/νος) δεν εορτάζει ούτε δέχεται.

ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ ΥΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ “ΝΗΡΕΩΣ”
Το Διοικητικόν Συμβούλιον του ΟΔΑΠΔΔ κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν ενέκρινε την διάθεσιν εις την Εφορείαν Εθνικού Σταδίου 100.000 δρχ. δια το έργον του Στατικού Ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου, των εργασιών εκτελεσθησομένων υπό συνεργείων των Τεχνικών Σχολών “Νηρεύς”.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ
Προχθές την 10ην νυκτερινήν παρά το 18ον χιλιόμετρον της Δημοσίας οδού Ρόδου-Αφάντου ανετράπη το υπ’ αριθ. 82622 λεωφορείον του ΚΤΕΛ, οδηγούμενον υπό του Κασσιώτου Μιχαήλ του Φιλίππου, ετών 40, κατοίκου Αφάντου, λόγω αδεξίου χειρισμού του οδηγού με αποτέλεσμα να τραυματισθή ελαφρώς εις την κεφαλήν ο εισπράκτωρ Ρώσσης Δημήτριος του Παναγιώτου, ετών 27, κάτοικος Κατταβιάς, όστις μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον. Δέοντα ενεργούνται υπό του Σταθμού Χωροφυλακής Αφάντου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Προήχθησαν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Ακινήτου Περιουσίας του Δημοσίου εν Δωδεκανήσω Ελισάβετ Κοκκίνου και Ευαγγελία Μαυράκη από του βαθμού του γραφέως β’ εις τον βαθμόν του γραφέως α’ τάξεως.
- Διωρίσθησαν εις τον Δήμον Καλύμνου οι Ιωαν. Ιωαν. Ροδίτης, Εμαν. Μινά Μάγκος και Νικόλαος Νομικού Μαυροστόμου με βαθμόν γραφέως β’ τάξεως.
- Μετετέθη ο Γεώργιος Καραμηνάς διδάσκαλος της Ωδικής του Γυμνασίου αρρ. Καλύμνου εις το γυμνάσιον αρρ. Ρόδου.
- Διωρίσθησαν ως δημοδιδάσκαλοι οι απόφοιτοι της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου: Σπυρίδων Εμμ. Σπυριδάκος, Δημήτριος Χαραλ. Αποστολλέλης και Μιχαήλ Εμμ. Χαροκοπάκης.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΝ ΕΙΣ ΕΜΠΩΝΑ ΚΑΙ ΕΦΟΝΕΥΘΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΥ
Προχθές την 5.30 εσπερινήν εις την θέσιν “Πέραμα” περιφερείας Εμπωνας ανετράπη το υπ’ αρ. 82904 φορτηγόν αυτοκίνητον οδηγούμενον υπό του Θεουλάκη Παναγιώτου του Ιωάννου ετών 30, κατοίκου Εμπωνας, δι’ άγνωστον μέχρι στιγμής αιτίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρόν τραυματισμόν του οδηγού και του συνεπιβαίνοντος Καραγιαννάκη Βασιλείου του Εμμανουήλ ετών 39, κατοίκου Εμπωνας.
Καθ’ ον χρόνον μετεφέροντο οι τραυματισθέντες εις το Κρατικόν Νοσοκομείον, εξέπνευσεν ο πρώτος τούτων καθ’ οδόν. Ανακρίσεις ενεργούνται υπό του Σταθμού Χωροφυλακής Κρητηνίας.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή