Επιτυχημένη ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Επιτυχημένη ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Επιτυχημένη ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Οι Λάιονς με σύνθημα "ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ" ενστερνίζονται την αγάπη και την προσφορά, που αποτελούν και τις κύριες συνιστώσες του έργου του λαϊονισμού.

Ο Λαϊονισμός συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια προσφοράς. Γι’ αυτό η φετινή χρονιά της Λέσχης Lions Ρόδου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια λαϊονισμού, έχοντας ως κύριους άξονες δραστηριοποίησης, τους νέους, την υγεία, την πείνα και το περιβάλλον.

Η λέσχη Lions Ρόδου βρίσκεται κοντά στους νέους, διοργανώνοντας ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τη στήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 17:00 μ.μ., στη Νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου πραγματοποιήθηκε ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, που είχε ως στόχο να βοηθήσει όλους τους μαθητές να επιλέξουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απεύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Λέσχης Lions Ρόδου κα Ιωάννα Τσάρπα, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου Πατέρας Ιωάννης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος «Δια Βίου Μάθησης» Άγγελος Ανανίας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου εκ μέρους του Δήμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Δράκος, η Δημοτική Σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου Ρόδου Στέλλα Αναστασιάδου, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Πολιτικής & Ευρωπαϊκής Ενοποίησης Σωτήριος Ντάλης, ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικών Επιστημών Μιχάλης Σκουμιός, η επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Λουίζα Χριστοδουλίδου, η σχολική Σύμβουλος φυσικής αγωγής Μάντα Φατσέα, ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ρόδου Ανδρέας Μαρίνος και ο Διευθυντής του Λυκείου του Ροδίων Παιδεία Ευριπίδης Αναγνωστάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων: ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Καρακλής, ο Υποπλοίαρχος κεντρικού λιμεναρχείου Ρόδου Γεώργιος Πρέντζας, ο Πυραγός Δημήτριος Αυγουστάκης, ο Υποπλοίαρχος πολεμικού ναυτικού Μιχάλης Θεοδωρίδης, ο Υποσμηναγός πολεμικής αεροπορίας Δημήτριος Σκλήρης, ο Αστυνόμος Β’ Βασίλειος Μαργαρίτης.
Εκ μέρους των λαϊονικών αρχών παρέστη η πρόεδρος περιοχής Ελένη Παππά και η Πρόεδρος της Λέσχης «Ηλιούσα» Ρόδου Βασιλική Ζαφειροπούλου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις, όπου αναπτύχθηκαν τα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού:
• «Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιλέγοντας τον κατάλληλο δρόμο», από τον κ. Καραγιάννη Ιωάννη, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων – Συγγραφέα.
• «Προσωπικότητα, σπουδές, επάγγελμα: μία άρρηκτη σχέση και μία εξελικτική διαδικασία», από την κα Βλάχου Όλγα, Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού νέων Δωδεκανήσου.
Μετά τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με αυτές, οι μαθητές μπόρεσαν να συζητήσουν με τους προσκεκλημένους επιστήμονες και επαγγελματίες ανά ομάδα ενημέρωσης.

Η παρούσα ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου εντάσσεται στις δράσεις της Λέσχης Lions Ρόδου για την προσφορά προς τους νέους. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τη Λέσχη μας και ελπίζουμε στη συνέχειά της.

Η Λέσχη μας ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της ημερίδας..
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, κ. Φρόνα Νικόλαο, καθώς και στο Δήμαρχο Ρόδου για την παραχώρηση της αίθουσας της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου.

Η Λέσχη μας ευχαριστεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, την επιστημονική επιτροπή (Ιωάννα Τσάρπα, Βλάση Τσίννα, Ευαγόρα Νικολάου), τους χορηγούς (Εμπορία τροφίμων Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Εργαστήρι σφολιατοειδών Γιώργου Αλεξανδρίδη, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Σχολές ΑΝΚΟ- Έψιμου Στεργία και τον κ. Αγαδάκη Ντίνο), καθώς και όλους τους προσκεκλημένους επιστήμονες και επαγγελματίες που στήριξαν την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου,
Η Πρόεδρος
L. Ιωάννα Τσάρπα
Ο Γ. Γραμματέας
L. Ιωάννης Τσιρίμπης

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου