Κυκεώνας γραφειοκρατίας για τους ψυκτικούς μας

Κυκεώνας γραφειοκρατίας  για τους ψυκτικούς μας

Κυκεώνας γραφειοκρατίας για τους ψυκτικούς μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια αφουγκράζεται τα προβλήματά τους

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες στην περιφέρεια η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη με τους ψυκτικούς του νησιού της Ρόδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος π.σ. Χρήστος Ευστρατίου και η υπεύθυνη του τμήματος τεχνικών επαγγελμάτων της περιφέρειας.

Το θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες είναι η αδειοδότησή τους μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας και τα προαπαιτούμενα που θέτει για πιστοποίηση του επαγγέλματος.

Σημειώνεται ότι ακόμα και για αγορά υλικών όπως το φρέαρ αναγκαίο για το επάγγελμά τους απαιτείται η πιστοποίηση και η επίδειξη της άδειας.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο σε όλη τη χώρα καθώς μόνο δύο περιοχές διαθέτουν πιστοποιημένες ελεγκτικές επιτροπές για εξέταση των δικαιολογητικών και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Πιστοποίηση υπάρχει και στην Κύπρο, και είναι γεγονός ότι κάποιοι ψυκτικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πιστοποίησής τους από τις Κυπριακές υπηρεσίες.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και στη χώρα μας που έθετε συγκεκριμένες προδιαγραφές πιστοποίησης των επιτροπών που δεν υπήρχαν πριν τη ψήφιση του νόμου.

Ο κ. Φλεβάρης κατά τη σύσκεψη που διήρκεσε πάνω από 2 ώρες άκουσε χωριστά κάθε περίπτωση και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν άμεσα τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών τους για να καταθέσουν φάκελο προς τη διεύθυνση βιομηχανίας.

Τα δικαιολογητικά μπορούν να τα παραλαμβάνουν από το γραφείο τεχνικών επαγγελμάτων καθώς και όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις και πληροφορίες για να προχωρήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται τροποποίηση της νομοθεσίας για το 2017 και αυτή την εντύπωση έχει και ο αντιπεριφερειάρχης που ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τις εξελίξεις με τακτική επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες της περιφέρειας που βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Πολλοί από τους παριστάμενους περιέγραψαν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται λόγω μη πιστοποίησης και στην αδυναμία άσκησης του επαγγέλματός τους.

Οι ψυκτικοί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τοπικό σωματείο που να τους καλύπτει ενώ όπως παρατήρησε και ο κ. Ευστρατίου θα βοηθούσε στην οργάνωση και στην ευκολότερη συγκέντρωση δικαιολογητικών για τα μέλη, ενώ θα εξυπηρετούσε και την υπηρεσία αφού τα δικαιολογητικά θα έρχονταν μετά από επιμέλεια και προετοιμασία.

Ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας παράγεται έργο τα οποίο φαίνεται στην κοινωνία αλλά και οι ίδιοι οι ψυκτικοί γνωρίζουν ότι έχουν πρόσβαση στο γραφείο τεχνικών επαγγελμάτων σε κάθε αναγκαία πληροφορία ή υποστήριξη.

Επίσης υπογράμμισε ότι κρίσιμο στοιχείο οργάνωσης του κλάδου και σωστής ενημέρωσης θα είναι να γίνει η ένταξη μέσα από τα σχολεία των τεχνικών και επαγγελματικών λύκείων και γενικά μέσα από την εκπαίδευση όλων εκείνων των γνώσεων της ενημέρωσης και των δικαιολογητικών ή προϋποθέσεων, τις οποίες πρέπει να πληροί κάποιος για να ακολουθήσει το επάγγελμα του ψυκτικού καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησής του.

Τέλος είπε σε όλους ότι οι πόρτες της περιφέρειας είναι ανοιχτές, καθώς τα τεχνικά επαγγέλματα μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν ώστε να βγει η κοινωνία από την κρίση τοπικά και εθνικά.

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου