Σφραγίστηκαν ελαιοτριβεία στη Ρόδο εν αναμονή αποφάσεων

Σφραγίστηκαν ελαιοτριβεία  στη Ρόδο εν αναμονή αποφάσεων

Σφραγίστηκαν ελαιοτριβεία στη Ρόδο εν αναμονή αποφάσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1959 ΦΟΡΕΣ

Μόλις εκδοθεί η Κ.Υ.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά

Στη σφράγιση των δύο πρώτων ελαιοτριβείων για το νησί της Ρόδου, προχώρησε χτες κλιμάκιο του τμήματος βιομηχανίας ενέργειας και φυσικών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς δεν είχαν φροντίσει να εκδώσουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σφραγίστηκαν τα ελαιοτριβεία Σορωνής και Αγίου Ισιδώρου που ανήκουν στους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς. Μάλιστα το κλιμάκιο που πήγε το πρωί στη Σορωνή βρήκε το ελαιοτριβείο κλειστό, και αναγκάστηκε να επανέλθει αργά το μεσημέρι για να κάνει τη σφράγιση αφού είχε σφραγίσει προηγουμένως τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Ισίδωρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της υπηρεσίας, σήμερα έχουν σειρά τα ελαιοτριβεία στον Έμπωνα και στον Μονόλιθο και αύριο ελαιοτριβεία σε Αφάντου και Αρχάγγελο. Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν επίσης σε τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, η διεύθυνση ανάπτυξης είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο σφράγισμα όσων ελαιοτριβείων δεν απέκτησαν άδεια παρά τις συνεχείς χρονικές παρατάσεις για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να εκδοθεί νέα ΚΥΑ που θα προέβλεπε παράταση της προθεσμία για την έκδοση αδειών, όμως η αρμόδια υπηρεσία δεν παρέλαβε μέχρι χτες κανένα τέτοιο έγγραφο.

Πάντως τονίζεται ότι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης που ρωτήθηκε χτες από τη «Ρ» διαβεβαίωσε ότι αυτό βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διαβούλευσης και ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ειδικότερα επί του θέματος δήλωσε τα εξής: «Εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τις σχετικές διατάξεις η υπηρεσία αυτή την εβδομάδα προχωρά στη σφράγιση όσων ελαιουργείων δε λειτουργούν με τα βάση προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά.

Ως ελεγκτικός μηχανισμός το τμήμα βιομηχανίας ελέγχει και εφαρμόζει τις κείμενες διατάξεις. Δόθηκε πάρα πολύς χρόνος, επαρκής σε όλους για να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά ή να βρουν κάποια άλλη λύση συμβατή με τη νομοθεσία.

Από παλαιότερη επίσκεψη  του αντιπεριφερειάρχη  Γ. Φλεβάρη σε ελαιοτριβείαΑπό παλαιότερη επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη σε ελαιοτριβεία

Ξεκίνησε λοιπόν η σφράγιση ελαιουργείων στην κεντρική Ρόδο ενώ θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σημεία του νησιού μέχρι την Τετάρτη. Οι περιοχές τις οποίες θα επισκεφτεί η υπηρεσία θα είναι εκτός από τη Σορωνή και τον Αγίο Ισίδωρο στις οποίες πήγε σήμερα ( σ.σ. χτες) ο Έμπωνας, ο Μονόλιθος, τα Αφάντου και ο Αρχάγγελος.

Εμείς πάντα παρακολουθούμε τη νομοθεσία καθώς έχουμε ενημερωθεί ότι επίκειται κάποια τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης που ρυθμίσει τα της λειτουργίας των ελαιουργικών δραστηριοτήτων και έτσι αν υπάρχει άλλη νομοθεσία ή άλλη δυνατότητα στην πλήρωση των δικαιολογητικών θα την εφαρμόσουμε άμεσα.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο στο σχέδιο της διαβούλευσης και περιμένουμε να έχουμε την επίσημη κανονιστική ρύθμιση με την ΚΥΑ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες