Αθώος ο καπετάνιος για την ψευδή καταμήνυση

Αθώος ο καπετάνιος για την ψευδή καταμήνυση

Αθώος ο καπετάνιος για την ψευδή καταμήνυση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 862 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 50χρονος καπετάνιος από την Κάσο ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση σε βάρος Λιμενικού.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή την μήνυση που υπέβαλε ο 50χρονος καπετάνιος τον Αύγουστο του 2009 σε βάρος του Λιμενικού ο οποίος τότε υπηρετούσε ως Λιμενοσταθμάρχης στην Κάσο.

Σύμφωνα με την μήνυση που είχε υποβάλλει ο 50χρονος, στις 27 Οκτωβρίου 2008 παρά το ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου επικρατούσαν συνθήκες ευνοϊκότερες από τις αναφερόμενες στο επίσημο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ο λιμενικός με σκοπό να ματαιώσει τα δρομολόγια του σκάφους του κατηγορουμένου αρνείτο να συντάξει το σχετικό πρακτικό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος του 50χρονου που πραγματοποιούσε δρομολόγια στη γραμμή Φρυ Κάσου και Φοινίκι Καρπάθου, να παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Κάσου με άνεμο να πνέει τοπικά με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στο επίσημο δελτίο αναφέρονταν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ίδια μήνυση του 50χρονου, ο Λιμενικός φέρεται να απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους του 58 φορές, ενώ σε τρεις περιπτώσεις ανέστειλε την απαγόρευση του απόπλου 4 ώρες αργότερα.

Επίσης ο 50χρονος κατήγγειλε στη μήνυσή του ότι ο Λιμενικός συχνά έκλεινε το γραφείο του Λιμενικού Σταθμού σε ώρες εργάσιμες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει με το Λιμενικό Σταθμό με αποτέλεσμα να τηλεφωνεί ο κατηγορούμενος κάθε φορά στο Λιμενάρχη Καρπάθου, προϊστάμενο του Λιμενικού, ο οποίος τον υποχρέωνε να ανοίξει το γραφείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος ο 50χρονος κατήγγειλε στη μήνυση του ότι ο Λιμενικός είχε κινήσει σε βάρος του τρεις φορές διοικητικές διώξεις και τον κάλεσε να απολογηθεί για ανύπαρκτα αδικήματα.
Κατά του καπετάνιου στράφηκε νομικά και ο Λιμενικός ο οποίος και υπέβαλε μήνυση κατά του 50χρονου για ψευδή καταμήνυση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά στις 29 Απριλίου 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώπιον του οποίου δεν είχε καταφέρει να παραστεί ο 50χρονος ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Δια του δικηγόρου του κ. Νίκου Παπανικήτα ο 50χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων όπου και ο 50χρονος κρίθηκε αθώος. Στην υπόθεση εκτός από τον κ. Παπανικήτα παραστάθηκε για την υπεράσπιση του 50χρονου και ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Μηνατσής.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου