Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, χαιρετίζει τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, χαιρετίζει τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, χαιρετίζει τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικούς λόγους, για να αισθάνεται υπερήφανη για τις δραστηριότητές της, έχει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» στο άκουσμα της δήλωσης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Όπως είναι γνωστό, η Πρόεδρος Μαρία Βάλλα, σε συνεργασία με το δήμαρχο Καλυμνίων και τη σύμφωνη γνώμη του δ.σ. έθεσε το θέμα στον κ Νεκτάριο Σαντορινιό, ευθύς μόλις ο ίδιος, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκε άμεσα, με συγκεκριμένες προσπάθειες. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής, είχε συναντήσεις για το θέμα, με την ηγεσία του υπουργείου και μάλιστα, ήδη έχει εξευρεθεί ο χώρος στέγασης.

Ανάσα και διαφορετικές προοπτικές στα δεδομένα της Καλύμνου, σηματοδοτεί η δήλωση του υπουργού κ. Κουρουμπλή από την Κάλυμνο, σύμφωνα με την οποία «η επόμενη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που θα ανοίξει, θα είναι στην Κάλυμνο, καθώς οι αναλυτές λένε, ότι η παγκόσμια Ναυτιλία τα επόμενα 10 χρόνια, θα έχει ανάγκη 150.000 στελεχών Α΄ Τάξεως και εφόσον, επιθυμία είναι η διεκδίκηση μεγάλου κομματιού από αυτό, επιβάλλεται η αναβάθμιση της ποιότητας της ναυτικής εκπαίδευσης».

Εφόσον η δήλωση του υπουργού υλοποιηθεί, θα καλύψει ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του Καλυμνιακού λαού, καθώς, η ναυτική κουλτούρα και η παράδοση του νησιού, έχει ως αποτέλεσμα, οι ναυτολογημένοι Καλύμνιοι να πλειοψηφούν στον παγκόσμιο στόλο των εμπορικών και επιβατηγών πλοίων και ο αλιευτική δύναμη του νησιού, να είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επί πλέον, θα ανακουφίσει ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την οικονομική ζημία, που υπέστη λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών. Αυτό βεβαίως, συνέβαλε στην επιθυμία των Καλυμνίων, να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο επαγγελματικά με τη ναυτική εκπαίδευση και να στραφούν επαγγελματικά προς την επιβατηγό και ποντοπόρο ναυτιλία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Βάλλα, θα συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το χρονοδιάγραμμα επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να μην παραμείνει το θέμα στις εξαγγελίες.

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας