Η αγορά μας θα δει… άσπρες μέρες άραγε;

Ο θεσμός των εκπτώσεων, που κυριάρχησε και μεσουράνησε τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούσε ανέκαθεν μια ισχυρή «τονωτική ένεση» για τους εμπόρους κι επιχειρηματίες της Ρόδου, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις της χειμερινής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, μαζί με όλα τα άλλα αρνητικά που έχουν συσσωρευτεί στην αγορά, το αποτέλεσμα του τζίρου, ήταν εκ των πραγμάτων συρρικνωμένο αλλά ωστόσο ο απολογισμός θετικός.

Σε αυτό ακριβώς ευελπιστεί κι αυτή τη φορά ο εμπορικός κόσμος του νησιού μας: Να έχει θετικό πρόσημο ο απολογισμός των εκπτώσεων που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες!

Έτσι και μόνο έτσι μπορούν  να αντέξουν τον «βαρύ» οικονομικό, φορολογικό, εισφοροαρπακτικό χειμώνα που έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή του τόπου εδώ και χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο από εφέτος.

Οι έμποροι κι επιχειρηματίες του νησιού μας, δεν έχουν να περιμένουν από πουθενά και τίποτα. Ούτε επιδοτήσεις, ούτε επιχορηγήσεις, ούτε δάνεια. Από την αληθινή αγορά και την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή αντλούν τη δύναμη, την ελπίδα και το κουράγιο τους.  Και σε αυτούς ακριβώς επιστέφει στη συνέχεια ως οικονομική ανταπόδοση η όποια επένδυση, αγορά ή συναλλαγή τους.

Η στήριξη της τοπικής μας αγοράς, σε όλα τα επίπεδα, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Ο αγώνας διαρκής και επίμονος. Μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται οι… άσπρες μέρες.