Ελληνοκαναδός ο επικρατέστερος για την αγορά του «Καψής»

Ελληνοκαναδός ο επικρατέστερος για την αγορά του «Καψής»

Ελληνοκαναδός ο επικρατέστερος για την αγορά του «Καψής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2765 ΦΟΡΕΣ

Δεν πάρθηκε πάντως απόφαση από την τράπεζα

O ομογενής Πέτρος Ηλιόπουλος από τον Καναδά φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής ο επικρατέστερος για την απόκτηση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς κύκλους, ο κ. Ηλιόπουλος προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, αλλά η Eurobank-Leasing θυγατρική της τράπεζας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο εξετάζει και άλλες παραμέτρους πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση.

Σημειώνεται ότι έγιναν από μέρους της κρούσεις και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο όμως δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Όπως διέρρευσε το υψηλό τίμημα αλλά και το μεγάλο κόστος ανακαίνισης απέτρεψαν τους επενδυτές στο να προχωρήσουν σε περαιτέρω συζητήσεις.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και ο αριθμός δωματίων του ξεπερνά τα 650, ενώ οι συνεδριακοί του χώροι που μπορεί ν’ αξιοποιηθούν περαιτέρω δίνουν μεγάλες δυνατότητες κερδοφορίας παρά τ’ άλλα του μειονεκτήματα όπως αυτό του μεγέθους των δωματίων, του μεγάλου του όγκου, του μικρού αναλογικά αριθμού δωματίων με θέα θάλασσα κ.λπ.

Η τράπεζα στο παρελθόν είχε απευθυνθεί και σε τουριστικούς ομίλους του εξωτερικού οι οποίοι δεν έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον. Τελικά επεκράτησε η άποψη να δοθεί σ’ Έλληνες επενδυτές ή ομογενείς οι οποίοι βέβαια θα παρουσίαζαν πέραν του επενδυτικού τους σχεδίου (business plan) και στρατηγικής σημασίας συμμάχους π.χ. tour-operators που θα εξασφάλιζαν χρηματοοικονομικές ροές τέτοιες που να καλύπτουν το κόστος της ενοικίασης αλλά και του πιθανού δανεισμού που η τράπεζα είναι διατεθειμένη να δανείσει για την ανακαίνιση.

Όπως είχε γράψει προ ημερών η «Ροδιακή» τον φάκελο η τράπεζα έδωσε σε πάνω από δέκα ομίλους αλλά στην τελική ευθεία βρίσκονται τρεις. Ο όμιλος του κ. Σταματιάδη από τη Ρόδο, του κ. Ιωάννη Δασκαλαντωνάκη από την Κρήτη αλλά και του Πέτρου Ηλιόπουλου, ομογενή από τον Καναδά, που χτίζει ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο.

Οι υπόλοιποι επενδυτές για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν προχώρησαν σε περαιτέρω συζητήσεις παρ’ ότι είχαν συχνές επισκέψεις με τους συμβούλους τους στο ξενοδοχείο.
Η διοίκηση της τράπεζας είναι αποφασισμένη να “τελειώσει” την υπόθεση του Capsis παρ’ ό,τι το εκτιμώμενο τελικό τίμημα βάσης της μίσθωσης του leasing, που φημολογείται πως είναι της τάξης των 25-27 εκατομμυρίων είναι αρκετά λιγότερο των αρχικών επιδιώξεών της.

Αν όλα προχωρήσουν όπως η τράπεζα εκτιμά, αν όχι το 2017 το 2018 το ξενοδοχείο θα ξαναλειτουργήσει με νέους ενοικιαστές που θα έχουν το δικαίωμα εξαγοράς σε κάποιο χρονικό διάστημα, αν όλα πάνε καλά.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο