Ινδική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Casino Ρόδου

Ινδική βραδιά θα πραγματοποιηθεί  στο Casino Ρόδου

Ινδική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Casino Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Μετά τις επιτυχημένες θεματικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν στο εστιατόριο Grande Albergo Delle Rose Hotel - Casino Rodos, ένα ακόμη ταξίδι γεύσης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, και θα αφορά την Ινδική κουζίνα.

Από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, γεμάτη αρώματα και δυνατές γεύσεις, η Ινδική κουζίνα είναι λοιπόν ο επόμενος σταθμός των γαστρονομικών ταξιδιών ανά τον κόσμο.
Μπορείτε να την απολαύσετε με πλήρες μενού στα 25 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται 1 μπουκάλι κρασί για 2 άτομα.

Η Ινδική Κουζίνα
Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, κλπ.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των μπαχαρικών είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Για τον λόγο αυτό οι κατηγορίες των φαγητών και των μπαχαρικών χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από την Αγιουρβέδα (αρχαία παραδοσιακή ινδική ιατρική).

Οι Ινδοί από την παράδοσή τους, αγαπούν και σέβονται πάρα πολύ όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν, και τα τιμούν σαν ξεχωριστές οντότητες το καθένα. Γνωρίζουν καλά πώς συμπεριφέρεται το καθένα στο συγκεκριμένο φαγητό που μαγειρεύεται, γι'αυτό και το προσθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Για τους Ινδούς η παρασκευή του φαγητού είναι μια τελετουργία. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να επιλέξει πόσο καυτερό επιθυμεί να είναι το φαγητό του, καθώς όλα παρασκευάζονται επιτόπου!

Casino Ρόδου, Παπανικολάου 4
Τηλ επικοινωνίας-ρεζερβέ: 2241 097400
f: https://www.facebook.com /casinorodos/?fref=ts

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές