ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι  απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

H ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ καλεί τα μέλη της να υποστηρίξουν τον αγώνα τους για να μπει φρένο στην έξαρση που παρατηρείται στις απαιτήσεις ασθένειας από τους ταξιδιώτες. Επιδίωξη της ΑΒΤΑ είναι τα μέλη της να μοιραστούν τις εμπειρίες τους υποδεικνύοντας το πρόβλημα, το οποίο, όπως διαμαρτύρονται, έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΒΤΑ πιστεύει οτι η αύξηση των απαιτήσεων ασθενείας συμπίπτει με αλλαγές που εισήχθησαν στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο το 2012, και περιόρισαν το νόμιμο κόστος σε άλλους κλάδους όπως οι ασφάλειες οχημάτων, περιορίζοντας τα κέρδη των εταιρειών που για λογαριασμό των πελατών τους διεκδικούν αποζημιώσεις.

Έτσι, εκτιμάται οτι οι εταιρείες αυτές στράφηκαν στον τουριστικό κλάδο, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην αποκόμιση αποζημιώσεων για τους πελάτες τους με τη δικαιολογία ασθένειας στις διακοπές.

Οι ανησυχίες της ΑΒΤΑ έχουν παραλήπτη το Βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρχές της Ισπανίας, όπου οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται επίσης για αύξηση τέτοιων παραπόνων, με υποψίες οτι πολλά από αυτά είναι ψευδή.

Έτσι, η ένωση ζητεί από τη κυβέρνηση να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει σε τέτοιες εταιρείες να κερδοσκοπουν από τέτοιες περιπτώσεις. Την κάλεσε δε να ανοίγει τη λίστα Μικρών Απαιτήσεων από 1.000 λίρες σε 5.000 λίρες.

Επίσης θα ζητήσει να ισχύσει στα ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό ίδια αντιμετώπιση, ως προς το κόστος, με άλλους ισχυρισμούς τραυματισμού, μέχρι την αξία των 25.000 λιρών. Η ΑΒΤΑ ετοιμάζει πρόγραμμα διαχείρισης παραπόνων των ταξιδιωτών μέσω της Ένωσης, σε μια διαδικασία που είναι λιγότερο δαπανηρή τόσο για τον πελάτη όσο και για τον πράκτορα.

(Πηγή: tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες