Το αναβαθμισμένο τμήμα Μεταφορών-Επικοινωνιών του επαρχείου Καρπάθου

Το αναβαθμισμένο τμήμα Μεταφορών-Επικοινωνιών του επαρχείου Καρπάθου

Το αναβαθμισμένο τμήμα Μεταφορών-Επικοινωνιών του επαρχείου Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 10.30 το πρωϊ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα εγκαινιάσει το νέο αναβαθμισμένο Τμήμα Μεταφορών-Επιοινωνιών της Επαρχιακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου, στο Επαρχείο Καρπάθου, παρουσία του Επάρχου κ. Γιάννη Μηνατσή, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και πολιτικού προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Μπάρδου, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Καρπάθου και της Κάσου.

Το γραφείο Μεταφορών-Επικοινωνιών του Επαρχείου το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη αναβαθμίστηκε σε Τμήμα, εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα, προκειμένου πλέον, από την αρχή του νέου έτους να διεκπεραιώνονται όλες οι υποθέσεις που έχουν σχέση με το Τμήμα, χωρίς τη μεσολάβηση των υπηρεσιών της Ρόδου και της Αθήνας και θα στεγάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσαν οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας οι οποίες μεταφέρθηκαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Δήμο Καρπάθου.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε on line σύστημα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαμορφώθηκε ο χώρος του αρχείου, προκειμένου από δω και στο εξής, όλες οι διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται από το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου όπως, νέες άδειες κυκλοφορίας, άδειες και διπλώματα οδήγησης, ταξινομήσεις και καταθέσεις πινακίδων, διαδικασίες μεταβιβάσεων και το σημαντικότερο, οι κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου, θα δίνουν πλέον τις προφορικές εξετάσεις (σήματα) και τις πρακτικές εξετάσεις (οδήγηση) στην Κάρπαθο.

Έτσι θα αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα αλλά και θα περιορισθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων.

Την ίδια ώρα που το κεντρικό κράτος έχει απομακρύνει από το νησί της Καρπάθου όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Y, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π.) με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο ακριτικών νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να ξοδεύονται, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποκεντρώνει τις υπηρεσίες της και αναβαθμίζει τα διάφορα Τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Μετά το πέρας των εγκαινίων, στο γραφείο του Επάρχου παρουσία του Περιφερειάρχη, θα κοπεί η βασιλόπιτα του Επαρχείου και θα γίνει ο απολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου και Κάσου του χρόνου που πέρασε από τον Έπαρχο. Παράλληλα το Επαρχείο θα τιμήσει συμπολίτες μας οι οποίοι με κάθε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο έργο του Επαρχείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Μετά την άφιξή του από το αεροδρόμιο και πριν τα εγκαίνια του Τμήματος Μεταφορών ο κ. Χατζημάρκος θα επισκεφθεί το δημοτικό γήπεδο Πηγαδίων.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Περιφερειάρχη, χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ η προμήθεια του χλοοτάπητα του γηπέδου ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί και ο ηλεκτροφωτισμός του, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει άμεσα. Ο Περιφερειάρχης θα αναχωρήσει για τη Ρόδο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)