Ψυχάρα Διγενάρα, όπως παλιά!

Ψυχάρα Διγενάρα, όπως παλιά!

Ψυχάρα Διγενάρα, όπως παλιά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» πανηγύρισαν χθες οι Κοσκινιάτες

Ένα εντυπωσιακό και ηχηρό μήνυμα, πως έχει πλέον την αποφασιστικότητα και την ωριμότητα να αποκαταστήσει την ιστορική τάξη και να επιστρέψει δριμύτερος στα «σαλόνια» του τοπικού, έστειλε χθες προς πάσα κατεύθυνση ο Διγενής.

Τα παιδιά του Σάσα Γιόνοβιτς έκαναν κατάθεση ψυχής Παρότι βρέθηκαν να αγωνίζονται από το 52’ με δέκα παίκτες, κράτησαν το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Φοίβο και τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, πέτυχαν το «χρυσό» γκολ, που τους έδωσε τη νίκη με 2-1 και μαζί την τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος».

Τα δύο γκολ «κέρασαν» τους φίλους του Διγενή, την επομένη της ονομαστικής τους εορτής, οι δύο Αντώνηδες της παρέας, ο Διακάκης και ο Κατωτικίδης.

Το χθεσινό παιχνίδι διεξήχθη σ’ ένα βαρύ και γλιστερό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και δεν τους επέτρεψε να βρουν ρυθμό. Ο Φοίβος απείλησε πρώτος στο σε γενικές γραμμές ισορροπημένο και ποιοτικά κακό πρώτο ημίχρονο, όταν στο 3’, ο Νικολέττος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Παλάζης από πλάγια θέση, έπειτα από δική του θαυμάσια ατομική προσπάθεια.

Στο 20’, ο Τόππος μπλόκαρε χωρίς δυσκολίες το μακρινό σουτ του Πλαγγέντη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το επικίνδυνο σουτ του Αξιώτη από μακριά έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι τελευταίοι βρήκαν τη δική τους πρώτη μεγάλη στιγμή στο 29’. Ο Τόππος έκανε έξοδο στη δεξιά πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής του, ο Πλαγγέντης έκλεψε την μπάλα, ωστόσο βιάστηκε να τελειώσει τη φάση, πλασάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ανυπεράσπιστης εστίας.

Η δεύτερη ευκαιρία του Διγενή ήταν και η «φαρμακερή». Στο 31’, ο Αμπελάς εκτέλεσε φάουλ από θέση μεταξύ του κέντρου και της μεγάλης περιοχής, η άμυνα του Φοίβου «κόλλησε» και ο Διακάκης, που κέρδισε την κόντρα, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με άνετο συρτό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Κρεμαστενοί έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στην εκπνοή του ημιχρόνου, με τον Μόσχο να αστοχεί για εκατοστά στο εξ επαφής πλασέ που έκανε, μετά την ωραία σέντρα του Μάτση από τα δεξιά.

Η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει στο 52’, όταν και ο Διγενής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για αντικανονικό μαρκάρισμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν τα πατήματά τους στη μεσαία γραμμή, δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν την μπάλα και ο Φοίβος, που βρήκε περισσότερους χώρους, άρχισε να απλώνει το παιχνίδι του και να πιέζει.

Παρότι η μεγάλη ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε, λόγω απουσίας καθαρής σκέψης στην τελική ενέργεια, η ισοφάριση έμοιαζε αναπόφευκτη. Εν τέλει, η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 69’, όταν μετά από έξοχη ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Παλάζη από τα δεξιά, ο Μόσχος πρόλαβε τους αμυντικούς και «έγραψε» το 1-1 με πλασέ στην κίνηση.

Στο 72’, η ομάδα του Μιχάλη Πολιά άγγιξε την ανατροπή και θα την πετύχαινε, αν ο Γιαννακόπουλος ήταν λίγο πιο τυχερός και το σουτ- «οβίδα» που εξαπέλυσε έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Φοίβος συνέχισε μεν να ψάχνει για το δεύτερο γκολ, όμως «σκόνταψε» αφ’ ενός στη δική του ολοένα και μεγαλύτερη νευρικότητα, αφ’ ετέρου δε στην ηρωική προσπάθεια των γηπεδούχων, που αμύνονταν με πάθος και ψυχραιμία και επιπλέον, δημιούργησαν για λογαριασμό τους μία σπουδαία ευκαιρία στο 82’, με τον Τόππο να αποκρούει, με εκπληκτική εκτίναξη στη δεξιά γωνία του, το συρτό σουτ του Τζουανάκη μετά από φάση διαρκείας εντός της μεγάλης περιοχής.

Θεωρητικά, στην παράταση η ομάδα που είχε τον πρώτο λόγο, ήταν ο Φοίβος, μόνο που την κόπωση του Διγενή δεν την εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Οι Κρεμαστενοί ατόνισαν την πίεσή τους αρκούμενοι σε μία φλύαρη υπεροχή, ενώ τα εύκολα λάθη στα οποία υπέπεσαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδιναν ανάσες στους ακλόνητους γηπεδούχους και ταυτόχρονα τους επέτρεπαν να εκδηλώνουν αντεπιθέσεις.

Στο 111’, οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, όταν ο Μάτσης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», ενώ στο 117’ και μετά από βαθιά μπαλιά προς τα καρέ του Τόππου, ο Κατωτικίδης νίκησε τον Μήτρου στην προσωπική μονομαχία, βγήκε τετ α τετ και τελείωσε τη φάση με ψύχραιμο σουτ, κάνοντας το 2-1 και στέλνοντας τους φίλους του Διγενή στον έβδομο ουρανό.

Μετά το τέλος του ματς, οι ποδοσφαιριστές του Σάσα Γιόνοβιτς έγιναν ένα κουβάρι, ενώ δεν ξέχασαν τον άτυχο συμπαίκτη τους Λευτέρη Τσουκαλά, στον οποίο αφιέρωσαν με συγκινητικό σύνθημα τη μεγάλη πρόκριση.

Αν και κανένας δεν υστέρησε, καλύτερος του Διγενή ήταν ο χθες απροσπέλαστος αρχηγός Τσαμπίκος Ζαχαρίας, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Λευτέρης Πλαγγέντης, Αντώνης Διακάκης και Σταμάτης Αμπελάς.

Από τον απογοητευτικό Φοίβο ξεχώρισαν κατά διαστήματα οι Λάκης Αξιώτης και Μιχάλης Μόσχος.

Παρότι άκουσε αρκετές γκρίνιες, ο διαιτητής Πατσιόπουλος προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και ήταν καλός. Το ίδιο και οι βοηθοί του Μπέκας και Σαρρής.

Οι συνθέσεις:

Διγενής Νικολέττος, Χατζηνικόλας (64’ Τζουανάκης), Κώτης, Μάνο, Ζαχαρίας, Κατσούλης (53’ Κούτσι), Αμπελάς, Μοσκιού (75’ λ.τ. Κατωτικίδης), Πλαγγέντης, Διακάκης, Χουτεσιώτης.
Φοίβος
Τόππος, Ταφάνι, Ορφανίδης Σ., Φελεγκάκης, Καραγεωργίου, Παϊζάνος, Αξιώτης, Παλάζης, Τρέχας (65’ Γιαννακόπουλος), Μόσχος, Ορφανίδης Ν. (41’ λ.τ. Μάτσης).

Διαβάστε ακόμη

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα