Έπαυσε η δίωξη 75χρονου για λαθροθηρία

Έπαυσε η δίωξη 75χρονου για λαθροθηρία

Έπαυσε η δίωξη 75χρονου για λαθροθηρία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Έπαυσε με το νέο νόμο, η κατηγορία λαθροθηρίας που είχε ασκηθεί σε βάρος του 75χρονου συνταξιούχου ο οποίος πριν μερικές ημέρες για το κυνήγι αυτό, είχε βρεθεί κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απειλή σε βάρος 42χρονου θηροφύλακα της περιοχής μας, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου και αθωώθηκε.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ωστόσο με το νέο νόμο παύει η ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2013, σε ρεματιά της περιοχής Μάσσαρι (τοποθεσία Καμιρί) όπου ήταν κρυμμένος κρατώντας κυνηγετικό όπλο ο 75χρονος, ο οποίος και κατηγορούνταν ότι μόλις είδε τους τρεις θηροφύλακες επιτέθηκε στον έναν εξ αυτών καρφώνοντας τον στο στήθος με ψαλίδα όμως ο θηροφύλακας φορούσε αλεξίσφαιρο και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όπως είχε ανακοινώσει και η αστυνομία,ο 75χρονος κρατώντας κυνηγετικό όπλο όταν του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και απόσπαση του όπλου του δράστη, ο οποίος στην συνέχεια επιτέθηκε κατά του θηροφύλακα χτυπώντας τον στο δεξί στήθος με ψαλίδι κλαδέματος. Στο σημείο προσέτρεξαν συνάδελφοι του θηροφύλακα και ακινητοποίησαν τον 75χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατασχέθηκε το ψαλίδι κλαδέματος, καθώς και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο θηροφύλακας.

Σε βάρος του 75χρονου, ο επικεφαλής της ομάδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ με τη σειρά του ο 75χρονος είχε κάνει λόγο για τραυματισμό του έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από τους θηροφύλακες.

Η δίκη του 75χρονου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2017 και ο συνταξιούχος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία όπου με συνολικά πέντε ένορκοι και δικαστές ψήφισαν την απαλλαγή του, ενώ ένας ένορκος και ένας δικαστής μειοψήφισαν ζητώντας να κριθεί ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο