Καταδικάστηκαν Αλβανός και Έλληνας για απόπειρα κλοπής καλωδίων

Καταδικάστηκαν Αλβανός και Έλληνας για απόπειρα κλοπής καλωδίων

Καταδικάστηκαν Αλβανός και Έλληνας για απόπειρα κλοπής καλωδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Κατά το περιστατικό σκοτώθηκε 27χρονος τσιγγάνος πατέρας 6 παιδιών

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος Αλβανός και 39χρονος Έλληνας κατηγορούμενοι στην υπόθεση απόπειρας κλοπής καλωδίων από κολώνες φωτισμού πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο, κατά την οποία είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 27χρονος αθίγγανος πατέρας έξι παιδιών.

Στην υπόθεση συνολικά κατηγορούνταν πέντε άτομα και ειδικότερα, δύο Αλβανοί ηλικίας 36 και 40 ετών, μία ελληνίδα 35 ετών και δύο έλληνες ηλικίας 39 και 44 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα, απλή συνέργεια σε απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βάσιας Παπαγεωργίου, Νικήτα Μπόλκα και Ιωάννη Φλεβάρη έκρινε αθώους τον 40χρονο Αλβανό, την 35χρονη ημεδαπή και τον 40χρονο Έλληνα και ένοχους τον άλλους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 36χρονος Αλβανός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 39χρονος Έλληνας σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου 2011 και είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός, κεραυνοβολημένος από ηλεκτρικό ρεύμα, ο 27χρονος αθίγγανος, πατέρας 6 παιδιών, ο οποίος πήγε μαζί με άλλους συνεργούς σε περιοχή της Κρητηνίας προκειμένου να κλέψουν καλώδια που υπήρχαν σε κολώνες φωτισμού.

Ο άτυχος 27χρονος, πατέρας 6 ανήλικων παιδιών, που διέμενε στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, μαζί με έναν ακόμα ομόφυλό του και άλλο ένα ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή, μετέβησαν κοντά στο φράγμα της Κρητηνίας, με αυτοκίνητο (κλούβα) που τους είχε παραχωρήσει ένας 33χρονος, με σκοπό να κλέψουν τα καλώδια χαλκού από τις κολώνες φωτισμού που υπάρχουν.

Το ζευγάρι των συνεργών, ηλικίας –τότε- 31 και 28 ετών αντίστοιχα, διέμεναν στην περιοχή και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πήγαν εκεί για να τους διευκολύνουν καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν πολύ καλά το σημείο.

Το μόνο που δεν είχαν υπολογίσει πάντως ήταν το ύψος μιας μεταλλικής σκάλας που είχαν μαζί τους και το γεγονός ότι εκείνη την ώρα ήταν απόλυτο σκοτάδι. Με το που την κατέβασαν και πήγαν να την τοποθετήσουν στην κολώνα φωτισμού, φαίνεται ότι το μπροστινό της κομμάτι ακούμπησε στο ηλεκτροφόρο καλώδιο!

Η εξέλιξη ήταν μοιραία! Ο 27χρονος που την κρατούσε κεραυνοβολήθηκε για αρκετά δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος νεκρός.

Την σκάλα εκείνη την ώρα ακουμπούσε και ο 35χρονος ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά τυχερός, αφού το ρεύμα τον τίναξε μακριά τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Οι υπόλοιποι δύο της παρέας, (το ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή) τα έχασε από την εξέλιξη. Έτσι, κατάφεραν να βάλουν και τα δύο άτομα στο αυτοκίνητο και να τα μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 27χρονου ενώ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 35χρονο. Το ζευγάρι έφυγε αμέσως σύμφωνα με την αστυνομία, νομίζοντας πως έτσι θα αποφύγει τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τραγικό αυτό περιστατικό, έγινε στην 1 παρά τέταρτο τα ξημερώματα στις 8 Ιουνίου 2011. Στην συνέχεια ο 27χρονος μεταφέρθηκε νεκρός από ηλεκτροπληξία στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση , ο 27χρονος μαζί με τον 40χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας (ΡΟΜΑ) κάτοικο Ρόδου , τον 35χρονο επίσης Αλβανό κάτοικο Καμείρου Σκάλας Ρόδου και την 35χρονη ημεδαπή κάτοικο Καμείρου Σκάλας Ρόδου , είχαν μεταβεί με ΙΧΦ αυτοκίνητο (κλούβα) ιδιοκτησίας, 33χρονου ημεδαπού κατοίκου Ρόδου το οποίο τους είχε παραχωρήσει χθες στις 07-06-2011, σε περιοχή πλησίον του φράγματος Κρητηνίας , με σκοπό την κλοπή καλωδίων φωτισμού από κολώνες της ΔΕΗ.

Οι δυό τους προσπάθησαν να τοποθετήσουν αλουμινένια σκάλα σε κολώνα της ΔΕΗ , πλην όμως αυτή ήρθε σε επαφή με καλώδιο φωτισμού , με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία και να τραυματισθεί θανάσιμα ο 27χρονος.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο δήμος Ροδίων, με απόφαση του τότε δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, ανέλαβε όλα τα έξοδα της μεταφοράς της σορού και της κηδείας του 27χρονου αθίγγανου πατέρα 6 ανήλικων παιδιών, στο νησί της Ζακύνθου που διέμενε η οικογένειά του για να γίνει η ταφή του.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του