Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κλοπή

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κλοπή

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για κλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι για τις «τσαντιές» που κατηγορούνταν κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος και 25χρονος οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ο καθένας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βάσιας Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνου Βαϊνά μετέτρεψε την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών σε απλές κλοπές κατ’ εξακολούθηση και τους επέβαλλε την παραπάνω ποινή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 32χρονος στις 4.30 το απόγευμα στις 4 Ιουνίου 2011 στο πεζοδρόμιο μπροστά από ξενοδοχείο στην Ιξιά πλησίασε πεζός από πίσω δύο αλλοδαπές και αφαίρεσε τη τσάντα της μίας (Βελγίδα τουρίστρια) και στη συνέχεια τρέχοντας επιβιβάστηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε άλλο άτομο.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στη περιοχή αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και καταδίωξαν τη μοτοσικλέτα των δραστών, οι οποίοι στη προσπάθεια τους να ξεφύγουν έχασαν το έλεγχο του δικύκλου και έπεσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 32χρονου, όχι όμως και του οδηγού της μοτοσικλέτας ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μαζί με το όχημα.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι αστυνομικοί διενεργούσαν έρευνες για την υπόθεση εντόπισαν στην Ιαλυσό εγκαταλελειμμένη τη μοτοσικλέτα η οποία και κατασχέθηκε.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι ο έταιρος δράστης και οδηγός του οχήματος ήταν ο 25χρονος, ο οποίος μάλιστα με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε τη τσάντα Ουκρανής τουρίστριας στη παραλία Ιαλυσού όπου εκινείτο πεζή ενώ εκείνοι ήταν με τη μοτοσικλέτα. Η τσάντα της αλλοδαπής ήταν άδεια και έτσι ο 25χρονος την πέταξε στην άκρη του δρόμου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως εξεταζόμενη η Ουκρανή δήλωσε ότι η τσάντα της περιείχε το κινητό της τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, μικρό χρηματικό ποσό και αντιλιακά τα οποία δεν εντοπίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου