Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Διαφάνι

Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Διαφάνι

Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Διαφάνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλ. Ζωγραφίδη στο Λιμενικό Ταμείο

Την αποκατάσταση των ζημιών στο μόλο του Διαφανίου Καρπάθου, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, ο κ. Ζωγραφίδης αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,
Πληροφορήθηκα χθες από τον καλό συμπατριώτη και φίλο μου, κ. Νικόλαο Χαρτοφύλακα του Βασιλείου, ότι το μουράγιο του χωριού Διαφανίου Καρπάθου («ο μόλος» όπως τον αποκαλούμε οι Διαφανιώτες) υπέστη σοβαρότατες βλάβες από τον ισχυρότατο νοτιοανατολικό άνεμο που έπνεε στην περιοχή της βόρειοανατολικής Καρπάθου, προχθές, 24.1.2017. Ο μόλος στην ουσία διαλύθηκε, όπως αποτυπώνεται ανάγλυφα και στις επισυναπτόμενες στον παρόν έγγραφό μου φωτογραφίες.

Είναι γνωστό ότι ο μόλος είναι το σήμα κατατεθέν του Διαφανιού. Έχει τεράστια πρακτική, οικονομική, τουριστική, αλλά και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους του χωριού του Διαφανιού και της Ολύμπου Καρπάθου.

Εκεί προσδένουν τα περισσότερα ψαροκάικα, καθώς και τα τουριστικά ημερόπλοια που μεταφέρουν τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Όλυμπο και το Διαφάνι.

Κάθε ημέρα που ο μόλος θα παραμένει έτσι, θα αποτελεί μία ακόμη ημέρα εγκατάλειψης του Διαφανιού στην τύχη του.


Παρακαλώ θερμά όπως όχι όσο το δυνατό συντομότερα, αλλά ΑΜΕΣΩΣ προβείτε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν κατά τα πορίσματα της επιστήμης και της τέχνης οι βλάβες στο μόλο του Διαφανιού με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πλέον τόσο ενισχυμένος που ποτέ ξανά δεν θα ξανακινδυνεύσει να υποστεί την παραμικρή βλάβη.

Φροντίστε παρακαλώ επίσης να προβαίνετε στη συντήρησή του όποτε πρέπει για να μην ξαναφθάσει στα χάλια που βρίσκεται σήμερα και που βρισκόταν και προ της ολοσχερούς καταστροφής που υπέστη.

Τρέφω την ελπίδα ότι θα αντιληφθείτε αμέσως το μέγεθος και τη σημασία του προβλήματος και χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις θα παράσχετε τη λύση.


Τις προηγούμενες ημέρες η Κάρπαθος και η Ρόδος, αλλά και τα νησιά της Κάσου, της Χάλκης, της Σύμης, της Τήλου και της Μεγίστης που συναλλάσσονται αντιστοίχως με την Κάρπαθο και τη Ρόδο υπέστησαν με την ΣΥΜΦΩΝΗ ψήφο ΟΛΩΝ των Δωδεκανησίων βουλευτών ένα ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΛΗΓΜΑ στην υπόθεση του ΦΠΑ.

Τότε όλοι τοπικά μιλούσαμε για το κακό αθηνοκεντρικό κράτος που δεν το νοιάζει για τα νησιά μας. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν να αποδείξετε τα αυτονόητα.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Γ. Ζωγραφίδης
Αντιπεριφερειάρχης
Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου”

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)