Tην αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ ανακοίνωσε ο Ν. Σαντορινιός

Tην αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ ανακοίνωσε ο Ν. Σαντορινιός

Tην αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ ανακοίνωσε ο Ν. Σαντορινιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 757 ΦΟΡΕΣ

Παράλληλα όμως προχωρά η ίδρυση της τουριστικής σχολής στη Χίο

Την απόφαση της κυβέρνησης για αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ανακοίνωσε χθες, μέσω της ΕΡΤ Ρόδου, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Έχει ληφθεί η σχετική απόφαση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι σπουδαστές της θα έχουν πλέον το δικαίωμα και μεταπτυχιακών σπουδών.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, καταβάλλεται προσπάθεια η λειτουργία της ΑΣΤΕΡ, ως ισότιμου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ν’ αρχίσει από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Σ’ ότι αφορά στα δημοσιεύματα, που επιμένουν να φέρουν την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού στη Χίο, ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν έχει γνώση, αφήνοντας ωστόσο να διαφανεί ότι δεν αποκλείεται τελικά να γίνει, παρά τις προσπάθειες για αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, καθώς υπάρχουν ήδη οι καθηγητές και οι υποδομές.

«Αυτό που γνωρίζω, είπε, είναι η αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ σε Ανώτατη Σχολή», τονίζοντας ότι η Σχολή της Ρόδου είναι αυτή που θα βγάζει ξενοδοχειακά στελέχη.
Σύμφωνα πάντως και με χθεσινά δημοσιεύματα η ίδρυση τουριστικής σχολής στη Χίο, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ιδρύεται Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο. Το τμήμα εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης και έχει ως αποστολή να συνθέτει, να εξελίσσει και να ολοκληρώνει όλους τους επιστημονικούς κλάδους οι οποίοι εξετάζουν την τουριστική ανάπτυξη και τη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η κατεύθυνση Οικονομική και Διοίκηση Τουρισμού, η οποία υπήρχε στις ειδικεύσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταργείται”.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου