Συνέδριο για τη νησιωτικότητα πρόκειται να γίνει στη Νίσυρο

Συνέδριο για τη νησιωτικότητα πρόκειται να γίνει στη Νίσυρο

Συνέδριο για τη νησιωτικότητα πρόκειται να γίνει στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Σειρά επαφών για θέματα του νησιού είχε ο δήμαρχος Χρ. Κορωναίος

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος έκανε πρόσφατα δύο ταξίδια στην Κω, στη Ρόδο και στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, το πρωί, ο Δήμαρχος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του συβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Κώ-Νισύρου-Αστυπάλαιας προεδρεύοντος του Δημάρχου Κώ κ. Γιώργου Κυρίτση. Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Έπαρχο Κώ-Νισύρου κ. Γιώργο Χαλκιδιό στο γραφείο του στο επαρχείο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου που παρακολουθούν τεχνικά έργα του Δήμου Νισύρου. Το Απόγευμα ανεχώρησε για Αθήνα.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου είχε συναντήσεις με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και τους συμβούλους της για θέματα που αφορούν τη νησίδα Γυαλί. Την ίδια μέρα είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και τους συμβούλους του για θέματα που αφορούν την παροχή νέας μονάδας αφαλάτωσης στον Δήμο μας και για το θέμα της μελέτης του λιμανιού.

Για το θέμα που αφορά τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά και την ένταξή τους σε ΣΔΙΤ, είχε διάφορες συναντήσεις με θέμα τον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό.

Το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου παρευρέθηκε σε ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ και την δυνατότητα ένταξης σε αυτό έργων του Δήμου Νισύρου.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας, Γνωμαγόρα. Εκεί ενημέρωσε τους Νισύριους της Αθήνας για τα πεπραγμένα του Δήμου μας.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ταξίδεψε στη Ρόδο, όπου είχε πολύωρη συνάντηση με τους μηχανικούς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για έργα του Δήμου. Στη συνέχεια συνάντησε τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Δωδεκανήσου για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου. Το μεσημέρι κάθησε σε γεύμα με Νισύριους της Ρόδου. Το βράδυ επέστρεψε στη Νίσυρο.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος είχε πολύωρη συνάντηση με μηχανικούς της

Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν νέα έργα του Δήμου Νισύρου όπως ο βιολογικός καθαρισμός και το λιμάνι. Η ΜΟΔ είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και είναι σύμβουλος του Δήμου Νισύρου σε τεχνικά θέματα. Στη συνέχεια παρευρέθηκε σε σύσκεψη με θέμα τα Ιαματικά Λουτρά.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών όπου είχε συνάντηση με τον Ειδικικό Γραμματέα της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) κ. Νικόλαο Ματζούφα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά όπου είχε πολύωρη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Γιαννέλη. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα χρωστούμενα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ) σε πολλούς επαγγελματίες της Νισύρου. Το ΜΙΚ χρηματοδοτείται εν μέρει από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και τον Δήμο Νισύρου. Γίνονται προσπάθειες να εξευρεθεί τρόπος αποδέσμευσης των χρημάτων για την πληρωμή των Νισύριων επαγγελματιών.

Την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με τον πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρη Τσάλτα με θέμα τη διεξαγωγή του συνεδρίου « Νησιωτικότητα, Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή» που προγραμματίζεται να γίνει στη Νίσυρο τον ερχόμενο Μάιο και συζήτησαν οργανωτικά θέματα.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών του τμήματος Γεωλογίας για τη διοργάνωση Μεσογειακού Συνεδρίου τον Ιούνιο στη Νίσυρο με θέμα το ηφαίστειο. Επόμενος σταθμός ήταν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο όπου είχε συνάντηση με θέμα την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου που θα γίνει στη Νίσυρο τον ερχόμενο Ιούλιο με θέμα «Θερμοδυναμική, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Δήμαρχος ταξίδεψε στο Γυαλί και ήταν παρών στην κοπή της βασιλόπιτας της εταιρίας ΛΑΒΑ. Στο Γυαλί ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και με τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης