Το φθινόπωρο η δίκη για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Το φθινόπωρο η δίκη για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Το φθινόπωρο η δίκη για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 432 ΦΟΡΕΣ

Οι κατηγορούμενοι ανέρχονται σε 17

Αναβλήθηκε για το φθινόπωρο η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου της υπόθεσης για τα επεισόδια που είχαν προκληθεί πριν από τρία χρόνια στην Ιαλυσό μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Φοίβος Κρεμαστής – Διαγόρας Ρόδου.

Συνολικά στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 17 άτομα, τα οποία επρόκειτο να δικαστούν χθες, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους είναι διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 15 εκ των κατηγορουμένων το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2014 μετέβησαν από τη Ρόδο στο δημοτικό γήπεδο Κρεμαστής και παρακολούθησαν ως φίλαθλοι του Διαγόρα, τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Φοίβος Κρεμαστής και Διαγόρας Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που οδηγούσε ένας εκ των κατηγορουμένων, προκειμένου να επιστρέψουν από τη Κρεμαστή στη Ρόδο.

Στη διαδρομή όμως το λεωφορείο παρέκλινε της πορείας που κανονικά θα έπρεπε να έχει με προορισμό τη Ρόδο και σταμάτησε στην Ιαλυσό στην συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Τριαντών, έξω από το Οικονομίδειο γήπεδο. Τότε οι κατηγορούμενοι έχοντας κουκούλες και κασκόλ καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατέβηκαν από το λεωφορείο και προκάλεσαν φθορές στα σταθμευμένα δίκυκλα, ενώ στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο Οικονομίδειο γήπεδο όπου διεξάγονταν προπόνηση ομάδων, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε βάρος ατόμων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση και λόγω των επεισοδίων που προκλήθηκαν δήλωσαν ελαφρύ τραυματισμό πέντε άτομα από τα οποία δυο και συγκεκριμένα ένας 18χρονος και ένας 38χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού δέκα άτομα για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή τους στα επεισόδια και αποχώρησαν.

Ωστόσο για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε από την αστυνομία με εισαγγελική παραγγελία, και παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 17 άτομα.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Κώστας Χαλκιάς, Βασίλης Καβουριού, Σμαράγδα Λογοθέτη και Γιώργος Μαυρομάτης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο