Σφοδρή επίθεση Μ. Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σφοδρή επίθεση Μ. Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σφοδρή επίθεση Μ. Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 975 ΦΟΡΕΣ

Για την Ανώτατη Σχολή Τουρισμού που ιδρύεται στην Χίο

Μια νέα μεγάλη ιδέα για τα Δωδεκάνησα, από τον Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που μίλησε από το βήμα της Βουλής για την αναγκαιότητα ίδρυσης μη κρατικού πανεπιστημίου με έδρα τη Ρόδο, επικεντρωμένου και εξειδικευμένου στις τουριστικές σπουδές.

Ο κ. Κόνσολας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, που για ακόμη μία φορά φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πολυνομοσχέδιο συρραφής», αφού τα περισσότερα άρθρα δεν συνάδουν με τον τίτλο του νομοσχεδίου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μεθόδευση ίδρυσης του τμήματος διοίκησης τουρισμού στη Χίο και όχι στη Ρόδο, καθώς και στη μεθόδευση από την κυβέρνηση κατάργησης του Ινστιτούτου Τουριστικής Έρευνας με έδρα τη Ρόδο, όπως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Είναι κάτι περισσότερο από σαφές, ότι για κάποιους στην κυβέρνηση, η Ρόδος δεν δικαιούται θέση στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης και των τουριστικών σπουδών.

Ποια, η Ρόδος! Ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, το σταυροδρόμι πολιτισμών και ιστορίας, η Ρόδος της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Σαφέστατα υπήρχε μεθόδευση. Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε θάψει το θέμα, με στόχο να ακυρώσει τη δημιουργία τμήματος διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.

Σε αυτή τη μεθόδευση, είτε εκούσια, είτε ακούσια συνέπραξε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την εκκωφαντική σιωπή του. Δεν σεβάστηκε την απόφαση της Συγκλήτου του Νοεμβρίου του 2014 και δύο χρόνια μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, παίρνει μια εντελώς αντίθετη απόφαση με την αρχική και προτείνει να γίνει στη Χίο το τμήμα αντί για τη Ρόδο.

Για τέτοια αξιοπιστία μιλάμε.

Και περιμένω να δω ποιοι από τους συναδέλφους Βουλευτές συναινούν με το άρθρο 26», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απομακρύνθηκε και αποξενώθηκε, πλέον, από τη Ρόδο και αυτή είναι μια εξέλιξη που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον αφού οδηγεί στη συρρίκνωσή του.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Μία είναι η λύση: η ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση, όμως, θεσμοθετεί αποσπασματικά ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης, χωρίς να υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια.

Η Ρόδος, στην πορεία του χρόνου, θα διεκδικήσει το αυτονόητο: να γίνει ο βασικότερος πυλώνας τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο προσελκύοντας χιλιάδες φοιτητές.

Πρέπει να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου, που προσελκύει χιλιάδες φοιτητές, καθώς και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη, από τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων και για την τοπική οικονομία, αλλά και για το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πρέπει να αντιληφθούμε επίσης, ότι η τουριστική εκπαίδευση είναι η προοπτική για τη χώρα και να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει απάντηση την ώρα που πρέπει».

Διαβάστε ακόμη

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα