Κατέληξαν στο δικαστήριο για τις φωτογραφίες του γάμου

Έβαλε την φωτογραφία του γάμου της στο διαδίκτυο και της ζητούν το ποσό των 15.000 ευρώ! Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου μετά από αγωγή που κατέθεσε ο φωτογράφος που είχε αναλάβει να καλύψει τον γάμο της 35χρονης νύφης, πριν από πέντε χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, ο φωτογράφος στράφηκε νομικά δια του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Γεωργά, κατά της 35χρονης με αφορμή την ανάρτηση που έκανε η τελευταία στον «τοίχο» της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφιών από το γάμο της αλλά και του διαλόγου που ακολούθησε μεταξύ τους.

Ο φωτογράφος ζητά τα χρήματα αυτά ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας του, ενώ την 35χρονη θα εκπροσωπήσει στο δικαστήριο η δικηγόρος κ. Καλλιόπη Παπαπαύλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο γάμος της 35χρονης έγινε πριν από πέντε χρόνια και για την κάλυψή του είχαν συμφωνήσει με τον φωτογράφο να αναλάβει τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο φωτογράφος ισχυρίζεται ότι η 35χρονη δεν είχε επιλέξει τις φωτογραφίες που επιθυμούσε για να ολοκληρώσει το άλμπουμ, ενώ παράλληλα του όφειλε μικρό μέρος των χρημάτων που είχαν συμφωνήσει.

Πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2014 η 35χρονη ανήρτησε στο προφίλ της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από τον γάμο της, την οποία είδε ο φωτογράφος και της ζήτησε με σχόλιο να αναφέρει το όνομά του ή να ζητήσει την άδεια του. Ακολούθησε η απάντηση της 35χρονης την οποία ο φωτογράφος καταγγέλλει ότι ήταν προσβλητική για την προσωπικότητα του, την επαγγελματική τιμή και υπόληψη του.

Για αυτό ζητά να του καταβληθεί ως αποζημίωση αλλά και για τα πνευματικά δικαιώματα που έχει στις φωτογραφίες το ποσό των 15.000 ευρώ.