Μαθητές από τη Ρόδο, έφτιαξαν λικέρ, σαπούνι και λάδι από αλισφακιά

Προϊόντα από την παραδοσιακή αλισφακιά (φασκόμηλο) που διαθέτει εν αφθονία  το νησί της Ρόδου, έφτιαξαν και παρουσίασαν στην Αθήνα, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της Ρόδου σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

 Οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Καλούδη Πανορμίτη (διευθυντή του σχολείου), Κάκια Δήμητρα (Μαθηματικό), Γιασιράνη Σταμάτη (Κοινωνικό Λειτουργό) ,Καραϊσαρλή Μαρία (υπεύθυνη Σ.Ε.Π του ΚΕ.ΣΥ.Π.  Ρόδου) και Μπακαρή Μαρία (ψυχολόγο) , όπου παρασκεύασαν προϊόντα με βάση την αλισφακιά (λάδι, λικέρ, σαπούνι) τα οποία και παρουσίασαν.


Την περασμένη Παρασκευή,  10 Φεβρουαρίου 2017 και στο πλαίσιο του Πανελλήνιου  Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2016-2017» του  Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), πραγματοποιήθηκε η 11η  Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας στο «The Mall Athens»  στο Μαρούσι, υπό την αιγίδα του  ΣΕΝ/JA Greece.


 Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση που δημιούργησαν
 Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.


 500 μαθητές και μαθήτριες από 52 Γυμνάσια και Λύκεια της  Ελλάδας,  παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις πάνω στα έργα τους και επικοινώνησαν μέσα από την σημαντική αυτή δράση.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου (Ειδικό Σχολείο Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/νήσου), έλαβε μέρος στο πρόγραμμα, με θέμα: «H Aλισφακιά της Ρόδου».