Η άσκηση ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η άσκηση ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η άσκηση ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Οι περισσότερες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παραπονούνται για το γεγονός ότι παίρνουν κιλά και δυσκολεύονται να χάσουν λίπος, ιδίως από την περιοχή της κοιλιάς. Νέα μελέτη ωστόσο, που πραγματοποίησε η Εταιρεία Εμμηνόπαυσης Βόρειας Αμερικής και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Menopause δείχνει ότι οι γυναίκες αυτής της ηλικίας μπορούν με τη βοήθεια της άσκησης να διαχειριστούν το βάρος τους και να αντιμετωπίσουν όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις.

Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, συχνά δημιουργούν ένα φάσμα σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων, που επιδρούν στη συνολική ποιότητα ζωής της γυναίκας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 234 γυναικών μετά την εμμηνόπαυση, ηλικίας 45-64 ετών που ακολουθούσαν καθιστική ζωή, τουλάχιστον για 12 μήνες πριν τη μελέτη. Μπήκαν λοιπόν σε ένα πρόγραμμα άσκησης 20 εβδομάδων για τις ανάγκες της μελέτης.

Μετά από το πρόγραμμα, οι γυναίκες ανέφεραν θετικές αλλαγές στη βραχυπρόθεσμη και στη μακροπρόθεσμη σωματική και ψυχική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών βελτιώσεων στην καρδιαγγειακή υγεία και στην ελαστικότητά τους. Επιπλέον, παρατήρησαν σημαντικές μειώσεις στο βάρος και στον δείκτη μάζας σώματός τους, ενώ μπόρεσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις εξάψεις τους. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης είναι πολύ σημαντικά, ιδίως για τις γυναίκες που διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ορμόνες για να διαχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και αναζητούν ασφαλείς, μη φαρμακολογικές επιλογές, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

"Ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ένας ενεργός τρόπος ζωής με τακτική άσκηση ενισχύει την υγεία, την ποιότητα ζωής και τη φυσική κατάσταση, στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Oι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα, ενώ οι παράγοντες κινδύνου τους μειώνονται", τόνισε η Δρ. John Pinkerton, εκτελεστική διευθύντρια της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βόρειας Αμερικής.

Πηγή:stogiatro.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού