Επιστολές ΠΟΞ και ΕΞ Κω για τη δημιουργία νέου hot spot στο νησί

Επιστολές ΠΟΞ και ΕΞ Κω για τη δημιουργία νέου hot spot στο νησί

Επιστολές ΠΟΞ και ΕΞ Κω για τη δημιουργία νέου hot spot στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Επιστολές με τις οποίες εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου hot spot στην Κω, απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου.

Μάλιστα η επιστολή της ΕΞΚ, συνυπογράφεται και από όλους τους φορείς του νησιού. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημειώνει στην επιστολή χαρακτηριστικά «Aν το προσφυγικό ζήτημα δεν τύχει ορθής και προσεκτικής διαχείρισης μπορεί να λάβει τόσο αρνητικές διαστάσεις που η βλάβη για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας θα είναι ανεπανόρθωτη», ενώ η κα. Σβύνου υπογραμμίζει:

«Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου στο νησί της Κω, για παραβατικούς μετανάστες αλλά και γι’αυτούς που πρέπει να επαναπροωθηθούν εκφεύγει της λογικής για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται σε μέρη που ΔΕΝ αποτελούν τουριστικό προορισμό και σίγουρα εκτός της Κω που αποτελεί έναν εκ των δημοφιλέστερων Ελληνικών προορισμών».

Οι επιστολές
Οι επιστολές των δύο φορέων έχουν ως εξής: «Προς: κ. Ιωάννη Μουζάλα Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Κοινοποίηση: κα. Έλενα Κουντουρά, Υπουργό Τουρισμού
Θέμα: Η με αρ. πρωτ. 2064/12-2-2017 επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στην Κω.
«Κύριε Υπουργέ, Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να επαναλάβουμε τα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται στην με αρ.πρωτ. 2064/12-2-2017 επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, τα οποία και υιοθετούμε.

Aν το προσφυγικό ζήτημα δεν τύχει ορθής και προσεκτικής διαχείρισης μπορεί να λάβει τόσο αρνητικές διαστάσεις που η βλάβη για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Έχουμε κατ΄επανάληψη επισημάνει την ανάγκη να λαμβάνεται απαραιτήτως υπόψη ο τουριστικός χαρακτήρας των περιοχών της χώρας, κατά το σχετικό σχεδιασμό. Η απόφαση να δημιουργηθεί Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στην Κω καταμαρτυρεί ακριβώς το αντίθετο, καθώς παραβλέπει το γεγονός πως το συγκεκριμένο νησί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, η εικόνα του οποίου έχει ήδη πληγεί βαριά κατά τα τελευταία έτη.

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και μόνο το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας που, ήδη, δημιουργείται προκαλεί τεράστια ζημιά. Μόλις δε γίνει ευρύτερα γνωστό στο εξωτερικό το σχέδιο για τη δημιουργία του Κέντρου, οι συνέπειες για τον τουρισμό της Κω θα είναι καταστροφικές.

Πιστεύουμε πως θα πρέπει έστω την ύστατη ώρα να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να προστατεύσετε την εικόνα του συγκεκριμένου νησιού το οποίο «ζει» από τον τουρισμό.
Με εκτίμηση, Γιάννης Α. Ρέτσος Πρόεδρος Δ.Σ. Γρηγόρης Τάσιος Γενικός Γραμματέας»

ΚΑΙ της ΕΞΚ
«Προς: Πρόεδρο Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Αλέξη Τσίπρα Κοιν: Πρόεδρο ΑΝΕΛ και Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Π. Καμμένο
ΘΕΜΑ: ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ Hot Spot στην ΚΩ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Σας εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην μονομερή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση και το Yπουργείο Eσωτερικών για την κατασκευή προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στο νησί της Κω (Αριθμός Πρωτ.: 8039/5673Α/10-λη).

Να σας υπενθυμίσουμε πως η Κως αποτελεί τον τρίτο σε τουριστικές αφίξεις προορισμό της Ελλάδος, με σημαντική συμβολή στο τουριστικό ΑΕΠ της χώρας μας, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα ήταν άδικο να πληγεί η εθνική μας οικονομία.

Πέραν τούτου επίσης να τονίσουμε πως τον τελευταίο χρόνο η Κως ΔΕΝ δέχεται μεταναστευτικές ροές, λόγω της γεωγραφικής της θέσης σε αντίθεση με τα νησιά Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος και Λέρος. Κατά τη διάρκεια του δύσκολου οικονομικά για όλους 2015, ήμασταν εμείς, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του νησιού, που σταθήκαμε δίπλα στους πρόσφυγες προσφέροντάς τους τις πρώτες τους ανάγκες από το δικό μας υστέρημα.

Παρόλο που η εικόνα της τουριστικής Κω αλλοιώθηκε από το μεταναστευτικό καταφέραμε μετά από μεγάλο αγώνα που δώσαμε με σημαντικότερο αρωγό το υπουργείο τουρισμού καταφέραμε να επανέλθουμε στον τουριστικό χάρτη και να έχουμε αξιώσεις για την τουριστική περίοδο του 2017.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου στο νησί της Κω, για παραβατικούς μετανάστες αλλά και γι’αυτούς που πρέπει να επαναπροωθηθούν εκφεύγει της λογικής για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται σε μέρη που ΔΕΝ αποτελούν τουριστικό προορισμό και σίγουρα εκτός της Κω που αποτελεί έναν εκ των δημοφιλέστερων Ελληνικών προορισμών.

Κύριε πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε να βοηθήσετε στην άμεση αναίρεση της απόφασης αυτής που θα λειτουργήσει ως χαριστική βολή για τον τουρισμό της Κω.
Σε αυτό το δύσκολο αγώνα που δίδουμε για την καθημερινή μας επιβίωση, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, για τη διατήρηση του κύκλου εργασιών και την στήριξη του κράτους με την καταβολή των φόρων, επιτρέψτε μας να συνεχίσουμε και αφήστε το νησί της Κω να συνεχίσει να λειτουργεί ως τουριστικός προορισμός. ΜΗΝ το καταδικάζετε.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, εμείς η Ενωση Ξενοδόχων Κω, σας ζητούμε συνάντηση για να σας εκφράσουμε από κοντά τους προβληματισμούς μας. Εφόσον ορίσετε συνάντηση θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των συλλογικών μας φορέων (ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κύριος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κύριος Τσακίρης, και ο πρόεδρος της ΠΟΞ κύριος Ρέτσος).

Μετά τιμής, Για την Ένωση Ξενοδόχων Κω, Η Πρόεδρος Κωνσταντίνα Σβύνου Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χατζημιχαήλ Μηνάς Πλατανίστας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη Κουλιάς Εμμανουήλ Χατζηχριστοφής Κωνστ/νος Παρβέρης Βασίλης Την επιστολή συνυπογράφουν: Για τους ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΩ : Σταμάτης Βουκουβαλίδης – VTours S.A, Κων/νος Τεχνίτης-Αegeas Τravel, Κων/νος Κουρούνης-Αeolos Τravel, Κων/νος Κουγιουμτζόγλου- Nostalgia Travel, Γιάννης Καπασακάλης- Dodecanese Travel, Γιάννης Μαρκομιχάλης- Travel Exchange, Δημοπούλου Σοφία-Karis Travel, Μουράτ Μπουρινάκης – Μouratti Τours, Melina Holzer-Koukoravas – Cretan Holidays, Eιρήνη Τιουπάλα – Destination Touristic Services, Ευριπίδης Σαμαράς- Big Travel, Παναγιώτης Τζαμάλης – Python Tours, Ζαμάγιας Αντώνης – RTT, Πιστικάκης Μιχάλης -Asklipios Tours ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΚΩ, Νικόλαος Σαμαράς – Πρόεδρος».

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω