ΥΠΕΞ: Επιπλέον προσωπικό στο Προξενείο στη Μόσχα

ΥΠΕΞ: Επιπλέον προσωπικό στο Προξενείο στη Μόσχα

ΥΠΕΞ: Επιπλέον προσωπικό στο Προξενείο στη Μόσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

To Yπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει να διευρύνει το προσωπικό των προξενικών αρχών στη Ρωσία με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, καθώς αναμένεται σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από την εν λόγω αγορά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας και της έκδοσης visa, συζητήθηκαν σε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συζητήθηκε η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε αγορές που δεν συγκαταλέγονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό στις παραδοσιακές αγορές της χώρας μας και από τις οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις κρατήσεις των τελευταίων ετών, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων στις χώρες αυτές συγκαταλέγονται η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να ενισχυθεί το προσωπικό των προξενικών αρχών σε χώρες όπου καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για visa.
Οι ελληνικοί τουρ οπερέιτορ κατέγραψαν αύξηση των πρώιμων κρατήσεων από τη Ρωσία 2,5 φορές επάνω από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και προσδοκούν ότι τη χώρα μας θα επισκεφθούν φέτος 1 εκατ. ρώσοι τουρίστες.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, αναμένεται σημαντική ανάπτυξη στον τουρισμό. Για το λόγο αυτό ενισχύεται το προσωπικό του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα. Περιμένουμε, είπε, μεγάλη αύξηση των ρώσων επισκεπτών καθώς τις 2 χώρες συνδέουν ισχυροί ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη