Συνάντηση στο δήμο για τον ανασχηματισμό!

Συνάντηση στο δήμο για τον ανασχηματισμό!

Συνάντηση στο δήμο για τον ανασχηματισμό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Βαγγ. Μανδρακός

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μπορεί να κρατάει ως…επτασφράγιστο μυστικό τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο διοικητικό σχήμα του Δήμου, ενόψει «ανασχηματισμού», ωστόσο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, αποκάλυψε κάποιες από τις προθέσεις του.

Καταρχήν, είπε για πρώτη φορά από μικροφώνου αυτό που είναι ευρέως γνωστό όλο αυτό το διάστημα, ότι δηλαδή ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός δεν θα είναι Πρόεδρος του δ.σ. για το υπόλοιπο της θητείας. Αφορμή στάθηκε το πρωτόκολλο με τις προσκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις 6 Μαρτίου, οπότε και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ρόδου. Είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος ότι έπρεπε να αναγράφεται το όνομα του Προέδρου του δ.σ. για τυπικούς λόγους, ωστόσο μετά τον «ανασχηματισμό» το Σώμα θα έχει νέο Πρόεδρο.

Βέβαια, δεν είναι τυχαίο που το είπε αφού προφανώς γνωρίζει ότι αν κάτι είναι γνωστό για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη Δημοτική Αρχή, είναι αυτό μια και ο κ. Μανδρακός το έχει καταστήσει σαφές τοις πάσι ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει σ’ αυτήν τη, δύσκολη μεν πλέον τιμητική δε, θέση στο δ.σ.

«Σημαία» η καθημερινότητα
Στην προχθεσινή συνεδρίαση επίσης-καθόλου τυχαία πιστεύουμε-ο Δήμαρχος άφησε να διαφανεί και ακόμα μία πρόθεσή του που δεν είναι άλλη από την έμφαση στην καθημερινότητα και την αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιάζει κυρίως η πόλη της Ρόδου. Βέβαια, όλοι οι προκάτοχοί του, εδώ και πολλά χρόνια, , άλλος πιο γρήγορα άλλος με καθυστέρηση, είχαν αντιληφθεί ότι εκεί «παίζεται το παιχνίδι», δηλαδή ο τομέας αυτός είναι που απασχολεί περισσότερο τους δημότες, μια και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής, και, ακόμα-ακόμα, εκεί χάνονται ή κερδίζονται εκλογές!

Προχθές, λοιπόν, ο κ. Χατζηδιάκος, απευθυνόμενος στο σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιάννη Γιαννακάκη, ο οποίος επί Δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου ήταν Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτή ήταν μία καλή Αντιδημαρχία και άφησε να εννοηθεί ότι το σκέπτεται να την επαναφέρει. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι δεν αποκλείεται να ορίσει και Αντιδήμαρχο «Καθημερινότητας» (σ.σ. ή όπως αλλιώς θα λέγεται) ειδικά για την πόλη της Ρόδου αφού είναι η «βιτρίνα» του νησιού.

Απ’ αυτό (σ.σ. και όχι μόνο) μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο συγκεκριμένος τομέας προβληματίζει ιδιαίτερα τον Δήμαρχο αλλά και ότι δεν αποκλείεται να δούμε ριζικές αλλαγές στο σχήμα Διοίκησης του Δήμου.

Στην τελική ευθεία
Ο κ. Χατζηδιάκος, πράγματι, φαίνεται να τηρεί «σιγή ιχθύος», όσο αφορά στις αλλαγές που θα κάνει στο σχήμα που διοικεί το Δήμο, αφού ακόμα και οι συνεργάτες του δεν γνωρίζουν κάτι συγκεκριμένο για τις προθέσεις του και προσπαθούν να «διαβάζουν» τα μηνύματα που στέλνει κατά καιρούς.

Τουλάχιστον όσον αφορά στα σημαντικά, πάντως, ο Δήμαρχος θεωρείται ότι έχει καταλήξει ως προς τις αλλαγές που θέλει να κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλέσει όλα τα μέλη της πλειοψηφίας και να έχει μία συνάντηση μαζί τους για τον «ανασχηματισμό».

Προφανώς, ο κ. Χατζηδιάκος, κρίνει κάτι τέτοιο απαραίτητο αφενός γιατί μία συζήτηση μαζί τους θα τον βοηθήσει να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και αφετέρου για να βολιδοσκοπήσει τυχόν αντιδράσεις. Επίσης, πιθανόν να θέλει οι συνεργάτες του να ακούσουν τις σκέψεις του πρώτα από τον ίδιο πριν προβεί στην όποια ανακοίνωση.
Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν αναμένεται πριν από τις δημαιρεσίες που, ως γνωστόν, θα γίνουν την Κυριακή 5 Μαρτίου και από τις οποίες θα αναδειχθούν το νέο Προεδρείο του δ.σ. και οι Επιτροπές του Δήμου. Ένας από τους λόγους είναι ότι μπορεί να θέλει να προλάβει και την εκδήλωση τυχόν δυσαρεσκειών.

Εκείνο που φαίνεται, όμως, να περιμένουν να δουν τα μέλη της πλειοψηφίας είναι αν ο Δήμαρχος θα προχωρήσει σε…σαρωτικές αλλαγές προσώπων ή δεν θα «αγγίξει» τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης. Πάντως, από πολλούς θεωρείται ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν ελάχιστες αλλαγές προσώπων στα «βαριά» πόστα αλλά ν’ αλλάξει ριζικά το σχήμα διοίκησης της δημοτικής μηχανής και τη διάρθρωση των αρμοδιοτήτων. Άλλωστε, ο κ. Χατζηδιάκος γνωρίζει ότι αυτό είναι το «στοίχημα» για το υπόλοιπο και πιο κρίσιμο διάστημα της δημοτικής θητείας…

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης
Αναφορικά με την προχθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει τα εξής:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος, κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος διώκεται , επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Επίσης αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα με αφορμή τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο, τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας με παραβιάσεις και αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε νησιά του Αιγαίου. Ειδικά μέσα στο φόντο της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών των καπιταλιστικών κρατών για το μοίρασμα και τον έλεγχο μεταφοράς των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αν. Μεσογείου, εγκυμονεί κίνδυνος έξαρσης των πολεμικών συγκρούσεων με θύματα τους λαούς, με ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους και προσφυγιά.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρχει έτοιμη δομή προσωρινής φιλοξενίας, που να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες σε σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και άμεση μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν hot spot, γιατί είναι δομές που εγκλωβίζουν τους μετανάστες, είναι κέντρα κράτησης και μετατρέπουν τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα ζήτησε διευκρινίσεις για το έργο που είναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τίτλο «Επεμβάσεις στο κτήριο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ (Πρώην ΠΙΚΠΑ) για στέγαση και φιλοξενία μεταναστών» με προϋπολογισμό 250.000, τι ρόλο θα επιτελέσει.»

Διαβάστε ακόμη

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι