Ξανά παρούσα η Κάλυμνος στο “The Mall Athens” με την “Kalyspongomania”

Ξανά παρούσα η Κάλυμνος στο “The Mall Athens”  με την “Kalyspongomania”

Ξανά παρούσα η Κάλυμνος στο “The Mall Athens” με την “Kalyspongomania”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Δυναμικό παρών με ένα προϊόν που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού, τα σφουγγάρια, έδωσε για μια ακόμη φορά η Κάλυμνος στην 11η Εμπορική Έκθεση Mαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι.

Η ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, αυτή τη φορά συμμετείχαν με την εικονική τους επιχείρηση που φέρει την επωνυμία «Kalyspongomania». Πρόκειται για μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση η οποία στοχεύει να ενώσει, να ενισχύσει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (όπως το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «Άγιος Παντελεήμων» με το οποίο συνεργάστηκε) και ταυτόχρονα να προωθήσει την παράδοση μέσα από ένα προϊόν που γνωρίζει καλύτερα: το σφουγγάρι.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές: Φωτεινή Χουρδά, Ειρήνη Μαγκούλια, Θεμελίνα Μπιλλήρη, Μπαλασσώ Ανατολίτη, Μαρία Γιαννουκά, Κατερίνα Σφουγγαριστού, Παναγιώτη Ντόβελο και Μανόλη Πονήρη. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η Νότα Φράγκου, συνεργάτες οι Γιάννης Πολυκανδριώτης και Στάθης Κλήμης και σύμβουλος εθελόντρια η Μαρία Τρικοίλη διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο φετινό πρόγραμμα του ΣΕΝ συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.
Τα παιδιά, 15-18 ετών, από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δημιούργησαν τις δικές τους μαθητικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού ΣEN/JA Greece.


Αφού ολοκληρωθούν οι εμπορικές εκθέσεις (αντίστοιχη παρουσίαση θα κάνουν οι μαθητές της Βόρειας Ελλάδας την επόμενη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmοs στη Θεσσαλονίκη), τα παιδιά θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις, θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

Τα παιδιά από τέσσερις μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που βραβεύτηκαν στους διαγωνισμούς 2016-2015 (Smileybin, Mapp, Epeikon, Kalymnos Climbing Escape) έγραψαν ιστορία στις 27 Ιανουαρίου 2017, καθώς ήταν οι πρώτοι μαθητές που κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στα 140 χρόνια λειτουργίας του θεσμού.

Η Ομάδα του 1ου ΓΕΛ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την οικονομική και ηθική τους υποστήριξη: την Εταιρεία Πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ Α.Ε, τον κ. Φίλλιπο Ολυμπίτη πρόεδρο του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, τους εμπόρους σφουγγαριών: Μακρυλλό Μανόλη, Χαραμή Παναγιώτη, Κόκκινο Βασίλη. Παπαχατζή Νικόλαο, Μαγριπλή Νικόλαο, Κυπραίο Ιωάννη, Κουτούζη Ιωάννη, Καμπουράκη Αντώνη και Τσουλφά Ιωάννη, καθώς και τον Χειλά Γιάννη και την Ένωση Καλυμνίων Αττικής.

(πηγή:kalymnosola.gr)

Διαβάστε ακόμη

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών