Νέα ήθη και έθιμα: Απεργία από τους μαθητές του Βενετοκλείου

Νέα ήθη και έθιμα: Απεργία από τους μαθητές του Βενετοκλείου

Νέα ήθη και έθιμα: Απεργία από τους μαθητές του Βενετοκλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1759

Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΔΙ’ ΑΝΑΠΤΥΞΙΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Δι’ εγγράφου της η Υπηρεσία Εξωτερικού Εμπορίου της Αυστρίας εν Ελλάδι προς το Εμπορικόν και Βιομηχανικόν Επιμελητήριον Ρόδου γνωστοποιεί ότι ο κ. Ρίτσαρντ Σναμπλ, Εμπορικός Ακόλουθος της Αυστρίας, θα κατέλθη κατά το πρώτον 15νθήμερον του προσεχούς Απριλίου θα επισκεφθή την Ρόδον, προκειμένου να έλθη εις επαφήν με το προεδρείον του Επιμελητηρίου και με διαφόρους οίκους, ενδιαφερομένους δι’ εμπορικήν συνεργασίαν μετά της Αυστρίας. Σκοπός της επισκέψεως του Αυστριακού Εμπορικού Ακολούθου είναι η ανάπτυξις εμπορικών σχέσεων μεταξύ Αυστρίας και Ρόδου.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΕΖΗΤΗΣΑΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΝ ΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Δι’ υπομνήματος των οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προς τον υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην, εζήτησαν όπως παρέχεται εκ του κλάδου Προνοίας 20% επί της κυρίας συντάξεως, εις τους εκ της υπηρεσίας εξερχομένους υπαλλήλους.
Ο κ. Υπουργός δι’ εγγράφου του, απήντησεν ότι ενδιαφέρθη δια το εν λόγω ζήτημα προς τον υπουργόν Εργασίας κ. Μπουρνιάν και υπέβαλε θερμήν παράκλησιν δια την έγκρισιν της τροπολογίας.

ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 41.000 ΚΙΛΑ ΟΙΝΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη, κατά το χρονικόν διάστημα από της 16ης μέχρι της 22ας τρέχοντος εξήχθησαν εκ Ρόδου εις Παλαιάν Ελλάδα και εις το Εξωτερικόν 41.000 κιλά διαφόρων οίνων, οι οποίοι παράγονται υπό των καπνοβιομηχανιών Ρόδου.

ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ
Ως πληροφορούμεθα, καταβάλλεται προσπάθεια δια την συγχώνευσιν του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κατταβιάς και του Αυτοτελούς Συνδέσμου Γεωργικών Μηχανημάτων της ιδίας κοινότητος, προς τον σκοπόν της αποκομίσεως περισσοτέρων οικονομικών ωφελών.

ΗΡΧΙΣΕ ΧΘΕΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ
Από της πρωίας χθες ήρχισαν εις τον χώρον των Νεωρείων Μανδρακίου αι εργασίαι κατασκευής της νέας προβλήτος, εις την οποίαν θα γίνεται εις το μέλλον η αποβίβασις των ξένων περιηγητών.

ΑΥΡΙΟΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟΝ ΣΟΛΩΜΟΝ
Αύριον την πρωίαν, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν ναόν θα λάβη χώραν μνημόσυνον επί τη συμπληρώσει 100 ετών από του θανάτου του Εθνικού ποιητού Διονυσίου Σολωμού, διοργανούμενον υπό των σχολείων της Β’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας. Εις το μνημόσυνον θα παραστούν άπασαι αι τοπικαί αρχαί, θα ομιλήση δε καταλλήλως ο διδάσκαλος κ. Παύλος Παυλίδης. Εν συνεχεία την 11ην πρωινήν θα εοργτασθή η 100ετηρίς εις το Δημοτικόν Θέατρον, υπό των Σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως.

ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ 14.000 ΚΥΒ. ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΛΙΜΠΕΡΤΥ ΕΙΣ ΝΙΣΥΡΟΝ
Αι εισπράξεις του Δήμου Μανδρακίου Νισύρου από ελαφρόπετρα του πρώτου φορτωθέντος πλοίου ανήλθον άνωφ των 26.000 δραχμών ήτοι 1,70 κατά κυβικόν και 1% εξαγωγικόν δασμόν. Εις το πλοίον εφορτώθησαν περί τα 4.000 κυβικά μέτρα. Περί το τέλος του τρέχοντος μηνός πρόκειται να έλθη προς φόρτωσιν ελαφρόπετρας έτερον πλοίον άνω των 18 χιλ. τόννων της Εταιρείας Νομικού.

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ - ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, χθες την πρωίαν οι μαθηταί της 6ης Πρακτικού του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου, απήργησαν, μη προσελθόντες εις την τάξιν των. Κατά τας αυτάς πληροφορίας λέγεται ότι αίτον της απεργαίσας υπήρξεν εις καθηγητής, όστις εβαθμολόγησεν σχεδόν άπαντας τους μαθητάς κάτω της βάσεως.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Δι’ εγγράφου του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικολόπουλος προς το Επιμελητήριο Ρόδου, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίων των Επιμελητηρίων της χώρας, γνωστοποιεί ότι η προσωπική του επιθυμία είναι όπως το εφετεινον Συνέδριον των Επιμελητηρίων γίνη κατά τον προσεχή Οκτώβριον εις Ρόδον.

Δια του ιδίου εγγράφου ζητούνται πληροφορίαι σχετικώς με τας υφισταμένας δυσχερείας, ίνα καταβληθή φροντίς υπό της Οργανωτικής Επιτροπής προς άρσιν των. Ως τονίζεται σχετικώς δια της καθόδου των Συνέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας, κατά τον προσεχή Οκτώβριον, θα δημιουργηθή εις Ρόδον αξιόλογος κίνησις.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B