Τρεις γιατροί στο εδώλιο για το θάνατο βρέφους

Τρεις γιατροί στο εδώλιο για το θάνατο βρέφους

Τρεις γιατροί στο εδώλιο για το θάνατο βρέφους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1867 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση θανάτου ενός βρέφους 13 μηνών για την οποία κατηγορούνται τρεις γιατροί, θα συνεχίσει σήμερα τη συνεδρίαση του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 13 Ιανουαρίου, διεκόπη για τις 31 του ίδιου μήνα και καθώς και τότε δεν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, ορίστηκε να συνεχιστεί σήμερα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιουλίου 2010 οπότε και το βρέφος εισήχθη και νοσηλεύτηκε αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου με συμπτώματα σπασμών και έλαβε εξιτήριο την επόμενη μέρα με διάγνωση «πυρετικοί σπασμοί», ενώ δόθηκαν και οδηγίες από τους γιατρούς στους γονείς να χορηγήσουν στο βρέφος συγκεκριμένο φάρμακο για την αντιμετώπιση των σπασμών.

Οι δε γονείς, φέρονται δε να καθησυχάστηκαν από τους θεράποντες γιατρούς, καθώς το φαινόμενο των πυρετικών σπασμών είναι αρκετά συνήθες σε βρέφη και παιδιά μέχρι την ηλικίας των 5 ετών.

Στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου το βρέφος εισήλθε εκ νέου στην παιδιατρική κλινική καθώς είχε παρουσιάσει σπασμούς, όχι όμως και πυρετό και εξήλθε την επομένη μέρα με διάγνωση «απύρετη σπασμοί».

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εξετάστηκε από τους κατηγορούμενους γιατρούς οι οποίοι έδωσαν οδηγίες αντιμετώπισης των σπασμών στους γονείς με λήψη φαρμάκου και τους έγινε και σύσταση να κάνουν στο βρέφος ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και μαγνητική τομογραφία σε εξιδικευμένο κέντρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί δεν επεσήμαναν τους κινδύνους στους γονείς από την καθυστέρηση διεξαγωγής των εξετάσεων και έτσι οι γονείς του βρέφους δεν έσπευσαν να τις κάνουν άμεσα παρά προγραμμάτισαν την επίσκεψη τους σε εξειδικευμένο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις 8 Νοεμβρίου 2010. Ωστόσο το βρέφος στις 5 Νοεμβρίου 2010 παρουσίασε νέο επεισόδιο σπασμών και απεβίωσε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής η αιτία θανάτου ήταν η πνευμονική εισρόφηση εξαιτίας των επεισοδίων σπασμών, ενώ η αιτία σπασμών πιθανολογείται ότι συνδέεται με «παλαιό κάταγμα του θόλου του κρανίου που είναι συμβατό με πτώση του βρέφους, πρόσκρουση της κεφαλής σε σκληρή επιφάνεια και πιθανή επακόλουθη εγκεφαλική βλάβη».

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση για τους γιατρούς είναι οι κ.κ. Γρηγόρης Μοράρης και Δημήτριος Δημητράκης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Νίκος Διαλυνάς.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο