Αθωώθηκαν μητέρα και κόρη για την κακοποίηση σκυλιού

Αθωώθηκαν μητέρα και κόρη για την κακοποίηση σκυλιού

Αθωώθηκαν μητέρα και κόρη για την κακοποίηση σκυλιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 689 ΦΟΡΕΣ

Αθώες κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μητέρα και κόρη οι οποίες κατηγορούνταν για κακοποίηση ζώου συντροφιάς από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο γυναίκες φέρονταν το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 να ενέργησαν με τρόπο τέτοιο που συνιστούν το ποινικό αδίκημα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2012 οι δύο γυναίκες κατηγορούνται ότι πέταξαν τρεις σακούλες φαγητού γεμάτες με απορρυπαντικό και σοκολάτες στην αυλή του σπιτιού αλλοδαπής γειτόνισσας τους.

Στο χώρο εκείνο έβγαινε το σκυλί της τελευταίας για αναψυχή και οι δύο γυναίκες κατηγορούνταν ότι είχαν ρίξει τις σακούλες με σκοπό να το δηλητηριάσουν και να το τυφλώσουν. Επίσης κατηγορούνταν ότι τον Σεπτέβριο του 2013 πετούσαν ξύλα και σακούλες στην ίδια αυλή όπου βρισκόταν το σκυλί της γειτόνισσας τους, ενώ χειμερινούς μήνες το έβρεχαν με το λάστιχο με σκοπό να το αρρωστήσουν.

Όλες δε αυτές τις πράξεις – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- τις έκαναν προκειμένου να αναγκάσουν την αλλοδαπή γειτόνισσα τους να φύγει από την περιοχή, λόγω της δυσαρέσκειας που ένιωθαν για την καταγωγή της.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενες απολογούμενες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς και τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή τις απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας τες αθώες.

Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Δέσποινα Κοκκάρη.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών