Ρίψη από αεροπλάνο της «Ροδιακής» στον Βόρειο Πόλο μαζί με 700 εφημερίδες όλου του κόσμου

Ρίψη από αεροπλάνο της «Ροδιακής» στον Βόρειο Πόλο μαζί με 700 εφημερίδες όλου του κόσμου

Ρίψη από αεροπλάνο της «Ροδιακής» στον Βόρειο Πόλο μαζί με 700 εφημερίδες όλου του κόσμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1761

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
Εις τους μνηστευθέντας ΑΝΤΩΝΙΟΝ Ε. ΜΑΝΟΥΣΟΝ μετά της δίδος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Σ. ΚΑΚΟΥ η οικογένεια Μ. Διακοαναστασίου εύχεται ταχείαν την στέψιν.

3000 ΚΥΒΙΚΑ ΥΔΑΤΟΣ ΑΝΑ 24ΩΡΟΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ (Ιδιαιτέρα ανταπόκρισις)-Εκ της διενηργηθείσης υπό της Εταιρείας “Συλαστέ” ανορύξεως φρέατος προς ύδρευσιν της Σύμης, επετεύχθη η απόδοσις 3.000 κυβικών ανά 24ωρον.


ΘΑ ΕΠΙΠΛΩΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΔΑΠΔΔ ΞΕΝΩΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Δι’ αποφάσεως του Νομάρχου, ως προέδρου του ΟΔΑΠΔΔ ενεκρίθη η διάθεσις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προς επίπλωσιν των ξενώνων των κοινοτήτων Αγίου Ισιδώρου, Απολακκιάς, Αρχιπόλεως, Αντιμαχείας, Γενναδίου, Κρεμαστής, Λαέρμων, Μαλώνας, Μαριτσών, Μονολίθου, Πυλίου Κω, Προφύλιας, Παστίδας και Σιάννων.

Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΝΑΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
Σήμερον την 7ην εσπερινήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν υπό την προεδρείαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κρεμαστής, προς συζήτησιν σχετικών με την ανέγερσιν του Ιερού Ναού του χωρίου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, υπό του κ. Ιωάννου Πέτρoυ και της κας Μαρίας Καταβενάκη, προσεφέρθησαν 10 δολλάρια εις την Μητρόπολιν, δια τον Ναόν Κρεμαστής.

ΕΡΡΙΦΘΗ ΥΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ Η “ΡΟΔΙΑΚΗ” ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΝ ΠΟΛΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ 700 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΟΠΕΓΧΑΝΗ, Σουηδ. Πρακτ.-Την 11 και 30 νυκτερινήν της Κυριακής, 24η Φεβρουαρίου, συνηντήθησαν υπεράνω του Βορείου Πόλου δύο γιγαντιαία αεροπλάνα τύπου “ΓΛΟΜΠΑΛ ΕΞΠΡΕΣ” της Σκανδιναβικής Αεροπορίας εκ των οποίων το εν προήρχετο από το Τόκιο και κατευθύνετο προς την Κοπεγχάνην το δε έτερον προήρχετο από την Κοπεγχάνην και κατευθύνετο προς το Τόκιο. Του τελευταίου αυτού επέβαινον ο πρωθυπουργός της Δανίας και οι υπουργοί των εξωτερικών της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Εις την φωτογραφίαν η α’ σελίς του φύλλου της 1ης Ιανουαρίου 1957 της εφημερίδος “ΡΟΔΙΑΚΗ” η οποία περιλαμβάνεται εις την μικροταινίαν την ριφθείσα εις τον Βόρειον Πόλον, παραπλεύρως δε ο πιλότος του γιγαντιαίου ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΕΞΠΡΕΣ της ΣΑΣ ελέγχων την συσκευήν ρίψεως της μικροταινίας.

Την στιγμήν ακριβώς κατά την οποίαν διεσταυρώθησαν τα δύο αεροπλάνα της Σ.Α.Σ. υπεράνω του Βορείου Πόλου απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Δανίας ραδιοφωνικόν μήνυμα το οποίον μετεδόθη την ιδίαν στιγμήν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 26 χωρών, ταυτοχρόνως δε ερρίφθη επάνω εις τον Βόρειον Πόλον μετάλλινη θήκη περιέχουσα μικροταινίαν με φωτογραφίας των πρώτων σελίδων 700 εφημερίδων όλου του κόσμου και ημερομηνίας 1ης Ιανουαρίου 1957. Μεταξύ των εφημερίδων αυτών περιελαμβάνοντο και περίπου 20 ελληνικαί εφημερίδες των Αθηνών και των επαρχιών, μεταξύ των οποίων και η “Ροδιακή”.

Η συμβολική αυτή ρίψις, εγένετο επ’ ευκαιρία της εγκαινιάσεως της νέας αεροπορικής γραμμής της Σ.Α.Σ. η οποία θα συνδέη την Ευρώπην με την Ιαπωνίαν μέσω του Βορείου Πόλου και θα συντομεύση την διάρκειαν του ταξιδίου, από 52 ώρας, όσον είναι σήμερον, εις μόνον 32.

Επιστρέφων εκ Τόκιο εις Κοπεγχάνην μέσω της παλαιάς οδού θα διέλθη το ως άνω “ΓΚΟΜΠΑΛ ΕΞΠΡΕΣ” και εξ Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...