Τυπική διαδικασία με «καυτό» φινάλε η ΓΣ της ΕΠΣΔ

Τυπική διαδικασία με «καυτό» φινάλε η ΓΣ της ΕΠΣΔ

Τυπική διαδικασία με «καυτό» φινάλε η ΓΣ της ΕΠΣΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς πρόβλημα εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης. Ταμειακό έλλειμμα 135.000 ευρώ περιγράφει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών ενώ 71.000 δαπανήθηκαν με ελλιπή στοιχεία. Η σχετική έκθεση διαβιβάστηκε στον ποδοσφαιρικό ει

Χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα επί της διαδικασίας, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον στο τελευταίο σκέλος της, που αφορούσε στην παρουσίαση του περιεχομένου του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση από το 2009 έως το 2013, εξελίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ.

Το παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι 58 σωματείων (πληρεξούσιο έστειλαν 60), που ενέκριναν ομόφωνα τόσο το διοικητικό, όσο και τον οικονομικό απολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2017.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Γ.Σ. η Ένωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η τύχη «χαμογέλασε» στον ΑΟ Δικαίου, που μαζί με το φλουρί, κέρδισε δέκα καινούργιες μπάλες.
Οι απολογισμοί

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης ανέλυσε λεπτομερώς τις δράσεις της διοίκησής του μέσα στο 2016, έχοντας ως σημεία αναφοράς την οικονομική βοήθεια προς τα σωματεία μέσω των συμφωνιών με τις εταιρίες Blue Star Ferries, ΑΝΕΚ και Aegean Airlines, καθώς και της μεγάλης καλοκαιρινής συναυλίας με το Σταύρο Ξαρχάκο, τη διοργάνωση της τρίτης κεντρικής λαχειαγοράς με έπαθλο ένα αυτοκίνητο, τη διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας των γραφείων της διοργανώτριας (λειτουργούν πλέον από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ), τη μηχανογράφηση, τη διοργάνωση σχολών προπονητών και διαιτητών, καθώς και τη διοργάνωση πολλών αναπτυξιακών τουρνουά, ορισμένα εκ των οποίων είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοπρεπή εκπροσώπηση της δωδεκανησιακής διαιτησίας στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών, στο βιβλίο του Θεοδόση Στεφανάκη που διένειμε η ΕΠΟ σε όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας, στις ενέργειες που κάνει η διοίκηση προκειμένου η Ένωση να «ανασάνει» οικονομικά και κυρίως, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο Καρπάθου, γήπεδο Θεολόγου, γήπεδο στο Τσαΐρι, ενωσιακό στο Καρακόνερο).

Όπως ειπώθηκε, η τελική φάση των εργασιών στο νέο γήπεδο στο Τσαΐρι θα ξεκινήσει πιθανώς την ερχόμενη Πέμπτη (η καθυστέρηση οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες) και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση.

Εξίσου λεπτομερώς αναλύθηκαν τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού. Για τη χρήση του 2016, η ΕΠΣΔ είχε έσοδα 350.539,95 ευρώ και έξοδα 347.791,69 ευρώ.

Το πόρισμα
Το τελευταίο μέρος της Γ.Σ. αναλώθηκε στην ενημέρωση των εκπροσώπων των σωματείων για το περιεχόμενο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, παρουσία του τεχνικού συμβούλου που όρισε η ΕΠΣΔ, λογιστή και φορολογικού ελεγκτή Κυριάκου Πότσου. «Δεν ήρθαμε για να κλείσουμε ανθρώπους στη φυλακή, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ πως κάποιοι πέρασαν από την Ένωση και ασέλγησαν στο ποδόσφαιρο», ήταν η φράση με την οποία άνοιξε τη συζήτηση ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης. Όπως επισήμανε στη συνέχεια, ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν έχουν προσωπικό πρόβλημα με κανέναν και οι ενέργειές τους πηγάζουν από την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ένωση και να μάθουν τα σωματεία το τι ακριβώς παρέλαβε η διοίκησή του.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας υπενθύμισε πως οι ορκωτοί λογιστές διενήργησαν τον έλεγχο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, συνεπώς εκ των πραγμάτων, η ΕΠΣΔ δεν έχει νόημα να αντιπαρατίθεται με τους όποιους θιγόμενους. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων αρχών που θα αποφασίσουν σχετικά, ενώ η ΕΠΣΔ οφείλει να επιμείνει κι αν προκύψουν ευθύνες, να ζητηθεί αποζημίωση για τα χρήματα που χάθηκαν.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, βρέθηκε ταμειακό έλλειμμα ύψους 135.000 ευρώ και δαπάνες 71.000 που έγιναν με ελλιπή στοιχεία. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Διακοφώτη, στις τελευταίες συμπεριλαμβάνονται οι πληρωμές προς το προσωπικό και τους φροντιστές της Ένωσης, που δεν έχουν καμία σχέση με το σκέλος του ελλείμματος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ τόνισε πως τη στιγμή που μετά από τρία χρόνια θητείας, η δική του διοίκηση εισέπραξε περίπου 100.000 ευρώ, από το 2009 έως το 2013 στα ταμεία της Ένωσης μπήκαν 270.000 ευρώ από τη ΓΓΑ και 700.000 ευρώ από την ΕΠΟ, χωρίς να υπολογίζονται τα ιδία έσοδα (ταυτότητες προπονητών, δελτία, έσοδα από διοργανώσεις κτλ), που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να υπολογιστούν, καθώς βρίσκονται σε «αχαρτογράφητα ύδατα».

Όπως είπε, μόνο ο περσινός τελικός κυπέλλου απέφερε έσοδα 4.700 ευρώ, την ίδια στιγμή που για το επίμαχο διάστημα του ελέγχου, για τέσσερις τελικούς κυπέλλου κι έναν αγώνα μπαράζ δηλώθηκαν έσοδα…600 ευρώ…

Παράλληλα, αποκάλυψε πως υπάρχει επιχειρηματίας ο οποίος αναγνώρισε πως κακώς εισέπραξε από την Ένωση ποσό των 12.700 ευρώ και θα τα επιστρέψει μέσα στο Μάρτιο.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Διακοφώτης αναφέρθηκε στην περιβόητη υπόθεση του υπερηχογράφου της «Κάρτας Υγείας» που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ουδέποτε η απώλεια να δηλωθεί. Σημείωσε δε πως πρόκειται για υπόθεση που μπορεί να φέρει συνέπειες για την Ένωση.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ επιβεβαίωσε πως ο σχετικός φάκελος έχει ήδη διαβιβαστεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Νικητής βγήκε ο Βαγγέλης Πηδιάκης
Με μεγάλη χαρά άκουσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων τον πρόεδρο της Δήμητρας Δαματριάς Σταύρο Πηδιάκη να τους ενημερώνει για την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο γιος του και τερματοφύλακας της ομάδας του Βαγγέλης. Ο κ. Πηδιάκης ευχαρίστησε τους πάντες για την έμπρακτη στήριξή τους, χάρη την οποία ο Βαγγέλης βγήκε νικητής από τη δύσκολη μάχη που έδωσε.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!