Σεμινάριο αγιορείτικης κουζίνας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 664 ΦΟΡΕΣ
Μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο.
Πρόκειται για το σεμινάριο μοναστηριακής αγιορείτικης κουζίνας, το οποίο φιλοξενήθηκε το Σάββατο 11 και την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο «Ροδίνι», καθώς επίσης και την Κυριακή 12 Μαρτίου στη Λίνδο στο Πνευματικό Κέντρο Ζίγδη.
Η παρουσίαση έγινε από τον μοναχό Νικήτα Αγιορείτη, ο οποίος κατάγεται από την Κω και ζει στο Άγιο Όρος.
Ωστόσο αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Δωδεκανησιακής κουζίνας, αφού ταξιδεύει συνέχεια σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πρόσφατα βρέθηκε στην Αυστρία, ενώ σύντομα θα ταξιδέψει στην Ολλανδία.
Όπως λέει ο ίδιος, φροντίζει να διαδίδει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την τοπική κουζίνα της Δωδεκανήσου, αφού οι τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας θέλουν να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά μας φαγητά.