18 Μάρτη: εορτασμός παγκόσμιας  ημέρας κουκλοθέατρου στη Ρόδο

Το Κουκλοθεάτρο γιορτάζει. Μια αρχαία μορφή τέχνης που συνεχώς εξελίσσεται και παραμένει επίκαιρη. Κούκλες χάρτινες, υφασμάτινες, μαριονέτες, μικρές και μεγάλες, τοσοδούλικες και γιγάντιες, πολυλογούδες και αμίλητες θα αφηγηθούν με μπρίο, κέφι, σοβαρότητα και ειλικρίνεια ιστορίες που πρέπει να λέγονται.

Μια γιορτή που ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και καταλήγει στη Μεσαιωνική πόλη, μια μέρα γεμάτη παραστάσεις κουκλοθεάτρου, τσίρκου, θεάτρου δρόμου, εργαστήρια και μουσική.

Στα πλαίσια του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας από τη Δευτέρα 13/3 μέχρι την Πέμπτη 16/3.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

5 ΛΕΠΤΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ/ΘΕΑΤΡΟ
ΑΝΑΠΟΔΑ

Πέμπτη 16/3/17, 9:00-11:00 και 11:00-13:00
Θα περιλαμβάνει μαθήματα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων με μέσο το παιχνίδι. Οι μαθητές συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν και να εμψυχώσουν ήρωες-χαρακτήρες, μουσική και το περιβάλλον στο οποίο αυτοί αλληλεπιδρούν.

ΠΕΜΠΤΗ 16/3/17 17:00-21:00
Οι συμμετέχοντες καλούνται με σφουγγάρι ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούν να δημιουργήσουν και να εμψυχώσουν μικρές καθημερινές ιστορίες.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν πριν από την παγκόσμια ημέρα κουκλοθεάτρου έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σε αυτά να έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Τα πρωινά εργαστήρια αφορούν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Τα απογευματινά εργαστήρια αφορούν παιδιά από 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6979620946, 6982187500 ή ηλεκτρονικά στο theatroanapoda@gmail.com.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
11:00 Κουκλοπορεία με μεγάλες και μικρές κούκλες συνοδεία οργάνων και κυκλικούς χορούς από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Σύμης.

12:00 Οι 7 χρωματιστοί ιππότες/ΠαΚάΓια ΚαΚίΡου. Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι εντελώς ίδιος με κάποιον άλλο.

13:00 Κοσκινοαρμενίζοντας τη Γη/Θέατρο Ανάποδα. Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις,τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού.

13:40 Τσίρκο SOKORO. Άγρια θηρία με απίστευτες δυνάμεις. Εξαιρετικοί άλτες,μυώδεις αρσιβαρίστες άψογοι ακροβάτες!

14:20 Ο Χορός της μεγάλης Κούκλας

14:30-17:30  Διάλειμμα με Πικ-Νικ και Χαρταετούς (φέρτε τον χαρταετό και τα ταπεράκια σας!)

17:30 Μικροί δημιουργοί, μικρό θέατρο. Εργαστήρι δαχτυλομαριονέτας/Ματίνα Χαλκίδου

18:30 Τοσοδούλα. Ένα χάρτινο κουκλοθέατρο,μια σύγχρονη διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

19:20  Ο Έρως μπροστά από τις σκιές/Μάγια Παπαγεωργίου. Οι σκιές και το τραγούδι θα μας πουν την ιστορία του έρωτα του Αλεξανδρή με το Μαργούδι.

19:30  Όταν ο Σπυρέτο Μο…κοιμήθηκε/Θέατρο Ανάποδα. Ο Σπυρέτο Μο, ένας αληθινός υπερήρωας ονειρεύεται ώσπου μια μύγα τον απαγάγει!   

20:15  Ο Έρως μπροστά από τις σκιές/Μάγια Παπαγεωργίου                                          

20:30 Μουσική και αποχαιρετιστήριος χορός της Κούκλας.
*5 Λεπτά Κουκλοθέατρο/μικρές παραστάσεις (παρουσιάσεις των εργαστηρίων).

Μια πρωτοβουλία του Θεάτρου Ανάποδα με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ, της  4ης Εφορίας Αρχαιοτήτων και της Σχολής Χορού Έλλης Παρασκευά.

Για περισσότερες πληροφορίες
theatroanapoda.wordpress.com ή στο
facebook:theatro anapoda ή στο 6979620946.