Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες από το Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ διοργανώνει εργαστήριο δημιουργικής γραφής διάρκεια 8 ωρών με τίτλο "Με ψωμί, κρασί και μέλι" με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή κ. Ειρήνη Λαρδούτσου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α).
Πρόκειται για μια περιπλάνηση στη γραφή, στο πεζό και ποιητικό είδος με τη συνδρομή και την αφύπνιση των αισθήσεων (γεύσης, όρασης, όσφρησης, ακοής και αφής).

Οι ενδιαφερόμενοι θα ταξιδέψουν με την πένα τους σε συγγραφικά μονοπάτια, θα έρθουν σε επαφή αναγνωσμάτων τους, ενώ θα γνωρίσουν παράλληλα το συγγραφικό εργαστήρι, το πως και το γιατί του σγγγραφέα.

Μέσα σε 8 ώρες συγγραφικής αλλά και γευστικής διαδρομής, θα ανιχνευτούν οι τρόποι συλλογής των λέξεων, όπως η συλλέκτρια μέλισσα γνωρίζει, θα εντοπιστεί η μαγεία των ενζύμων μες τα κείμενα όπως το ψωμί καταδεικνύει και θα δοθεί με ευκρίνεια το ποιοτικό κριτήριο που θέτει το κείμενο ανθεκτικό, δυναμικό και αξέχαστο σαν το παλιό καλό κρασί.
Ολα αυτά μέσα στο πλέγμα της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου μας αλλά και του λαού μας συνολικά, όπως πέρασε στα κύτταρά μας μέσα από τις παραδόσεις, τα έθιμα και τα βιώματά μας.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:
10:00-10:30 προσέλευση, γνωριμία, εγγραφές
10:30-13:30 γνωριμία με αφηγηματικές τεχνικές παιχνίδια λέξεων και ασκήσεις «ύφους»
13:30 15:30 ελαφρύ φαγητό και ποτό με βάση το ψωμί, το κρασί και το μέλι από τοπικούς παραγωγούς  του νησιού μας.
15:30-20:00 μικρές συγγραφικές απόπειρες σε πεζό και ποίηση με τη συνδρομή του βιώματος των αισθήσεων των εμπειριών αλλά και λογοτεχνικών κειμένων.
20:00-20:30 μικρή συζήτηση, επίδοση βεβαιώσεων συμμετοχής, λήξη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα του ΔΚΣΜΡ 22410 32510, 32520 για τις πρωινές ώρες και στος 6932149416 τις απογευματινές-βραδινές με την κ. Ειρήνη Λαρδούτσου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.