Πρώτη η ομάδα του 5ου Γυμνασίου Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου ο 3ος Περιφερειακός διαγωνισμός ρομποτικής WEDO και 1ος Γυμνασίων εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Δωδ/σου. Η ομάδα του 5ου Γυμνασίου απαρτιζόμενη από τους: Κωνσταντίνο Καραμούζη,  Παντελή Αντώνογλου και Σαμιωτάκη Δανάη κατέλαβε την 1η θέση μαζί με το γυμνάσιο Τήλου, και θα αγωνιστεί την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Η δοκιμασία του διαγωνισμού, αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του.

Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας  τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.