Μεγάλη κουβέντα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, που θέτει ως προτεραιότητά του ο δήμαρχος Ρόδου

• Μεγάλη κουβέντα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, που θέτει ως προτεραιότητά του ο δήμαρχος Ρόδου. Διότι εύκολο είναι να το λες αλλά...πολύ δύσκολο να το κάνεις, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη μέχρι τώρα πρακτική.

• Στην ίδια κατηγορία, είναι και η δήλωση του περιφερειάρχη, ότι προέχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας. Ακόμα πιο δύσκολο για την ακρίβεια.

• Σε μια εποχή που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, με συνθήκες δυσκολότερες από ποτέ, όντως αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα της κοινωνίας.

• Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι αν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά και όχι αν θέλουν. Υποθέτουμε, και έτσι είναι, ότι περιφερειάρχης και δήμαρχος επιθυμούν να κάνουν κάτι τέτοιο διακαώς. Μπορούν όμως; Διότι για να υπάρξουν αποτελέσματα, πέραν των απαιτούμενων χρημάτων στις περισσότερες των περιπτώσεων χρειάζεται να ενεργοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο. Κι εκεί...το θέμα σηκώνει συζήτηση!

O κακός