Έξι χρόνια κάθειρξη σε 33χρονο Ροδίτη για κλοπές

Ούτε μέρα από τα έξι χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, δεν κατάφερε να μειώσει χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 33χρονος Ροδίτης που καταδικάστηκε για τα χρυσά δακτυλίδια και τους σταυρούς αξίας περίπου 8.000 ευρώ, που έκλεψε και τα έδωσε για να προμηθευτεί ναρκωτικά χάπια!

Η σύλληψη του 33χρονου είχε γίνει στις αρχές του 2014 και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς είχε καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης των 6 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 33χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την κλοπή την είχε καταγγείλει ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείο στις 20 Ιανουαρίου 2014 στις 11 το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και δήλωσε ότι είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα του 27 χρυσοί σταυροί και δακτυλίδια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας τον 33χρονο, ο οποίος προσήχθη και εν συνεχεία φέρεται να παραδέχτηκε την κλοπή μόνο πέντε σταυρών από αυτά που του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 33χρονος δήλωσε ότι τα κοσμήματα τα έδωσε προκειμένου να προμηθευτεί ναρκωτικά χάπια καθώς είναι τοξικομανής.
Σε βάρος του 33χρονου, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.