Ένοχος απλής συνεργείας σε υπόθεση ναρκωτικών

Ένοχος απλής συνέργειας σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 39χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία.

Στην ίδια υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε το 2009, εμπλέκονταν η – τότε- 25χρονη Ελληνίδα σύζυγος του και ένας συμπατριώτης του ηλικίας 32 ετών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους κατηγορούμενους ξεκίνησε λίγα μόλις λεπτά μετά την άφιξη του πλοίου της γραμμής από το Πειραιά στο νησί μας τη Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, καθώς με αυτό είχε έρθει η αλλοδαπή κοπέλα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περίμεναν την 25χρονη έξω από το εμπορικό λιμάνι, στην Ακαντιά, και με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου διενήργησαν έλεγχο κατά τη διάρκεια του οποίου και βρήκαν να κατέχει σε μία τσάντα φορητού υπολογιστή τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 304 γραμμαρίων!

Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 25χρονη είχε δηλώσει πως τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε άγνωστο άτομο με το οποίο είχαν κλείσει ραντεβού σε προκαθορισμένο σημείο στη περιοχή Ασγούρου. Πράγματι με τη διακριτική συνοδεία αστυνομικών η 25χρονη πήγε το μεσημέρι στο σημείο όπου την περίμενε ο 32χρονος Αλβανός ο οποίος και συνελήφθη. Στη κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ το οποίο κατασχέθηκε όπως επίσης το αυτοκίνητο του, τα κινητά τους τηλέφωνα και οι ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 25χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε πως ήταν η δεύτερη φορά που ερχόταν στο νησί μας για να μεταφέρει ναρκωτικά τα οποία της τα έδωσε ο Αλβανός που αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές στην πρωτεύουσα και με τον οποίο συζούσαν (αυτός που δικάστηκε χθες). Για τη «δουλειά» αυτή, η ίδια θα λάμβανε 1000 ευρώ, ενώ τη κοκαΐνη θα την παρέδιδε στον 32χρονο όπως και τη προηγούμενη φορά.

Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2010 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, στην 25χρονη, ενώ δεν είχε εμφανιστεί ο 32χρονος Αλβανός.