Φτωχότερη η Ρόδος  με τον θάνατο του Λούη Σορωνιάτη

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Λούη Σορωνιάτη, εξέδωσαν ο βουλευτής κ. Δ. Γάκης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος.

Ειδικότερα ο κ. Γάκης αναφέρει:
«Εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου μου Λούη, στη σύζυγό του Χρυσή και στα πολυαγαπημένα του παιδιά Νίκο και Εύα.

Ο Λούης Σορωνιάτης, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Ρόδου, με ευρεία πολυμάθεια και ενδιαφέροντα, με ιδιαίτερη συμβολή στη Δωδεκανησιακή οικονομία, τον τουρισμό και την εκπαίδευση, με σημαντική προσφορά στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Η απώλειά του στερεί από τη Δωδεκάνησο έναν δημιουργικό και οραματιστή πολίτη και από όλους εμάς που τον γνωρίσαμε από κοντά, μια μόνιμη πηγή κεφιού, ζωντάνιας, άντλησης γνώσης και έναν καλό φίλο. Μόνο έτσι σου ταίριαζε φίλε Λούη να φύγεις, σαν ταξιδιάρης όπως ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Θα μας λείψεις πολύ».

Δημήτριος Γάκης
Βουλευτής Δωδεκανήσου».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το ξαφνικό χαμό του Λοΐζου Σορωνιάτη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη γυναίκα του, και τα δυο του παιδιά. Το θλιβερό αυτό γεγονός βυθίζει ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου σε θλίψη.

Ο Λούης υπήρξε ένας διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας, με εκτεταμένη ακαδημαϊκή παρουσία, ένας λαμπρός οικονομολόγος, ο οποίος υπηρέτησε την πατρίδα του με συνέπεια από πολλές θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, ένας ενεργός πολίτης, με απεριόριστη αγάπη για τον τόπο του. Η Ρόδος από σήμερα είναι φτωχότερη. Καλό σου ταξίδι Λούη.  

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ