Σήμερα ο ορεινός αγώνας δρόμου «Προφήτης Ηλίας 2017»

Με ώρες εκκίνησης στις 10.30 (για τα 8,1 και τα 5,7χλμ.) και τις 12.30 (για τα 2,7χλμ.) πραγματοποιείται σήμερα για πρώτη φορά στη Ρόδο ο αγώνας ορεινού δρόμου που συνδιοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με τα σωματεία στίβου του νησιού, καθώς και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως επίσης των Δημοτικών Κοινοτήτων  Σαλάκου και Απολλώνων, έχοντας την ονομασία «Προφήτης Ηλίας 2017».  

Πρόκειται γι’ αγώνα, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δρομέων. Οι διοργανωτές, εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουν και στους  ανεξάρτητους δρομείς, ελευθέρους ασκούμενους ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μελή κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν   να συμμετάσχουν. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού χρήματα από την εγγραφή θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ρόδου.

*Μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, οι δρομείς μπορούν να δηλώνουν στην εκκίνηση τη συμμετοχή τους, καταβάλλοντας επί τόπου και το ποσό των 6 ευρώ γι’ αυτήν. Να σημειωθεί πως στα 5,8χλμ. έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 65 άτομα και στα 2,7χλμ. 160. Σήμερα 8.30 θα αναχωρήσουν από την πλατεία Δημαρχείο δύο λεωφορεία των διοργανωτών με προορισμό τον Προφήτη Ηλία, το ένα με κατεύθυνση προς την ανατολική και το άλλο τη δυτική πλευρά του νησιού ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλοι δρομείς.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα  -2,7- Χιλιομέτρων, -5,4- Χιλιομέτρων, & -8,1- Χιλιομέτρων έχουν όλοι οι δρομείς.

Οι δρομείς που είναι γεννημένοι τo 2001 και μετά (μέχρι 16 ετών) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα -8,1- Χιλιομέτρων.

Οι δρομείς που είναι γεννημένοι το 2006 και μετά (μέχρι 11 ετών) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα -5,4- Χιλιομέτρων.

Όσες-όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους, θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας) * ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.

Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για τη συμμετοχή είναι το σωματείο και το δελτίο τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένο και θεωρημένο τον τελευταίο χρόνο. Η ισχύς του είναι για έναν (1) χρόνο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Ανεξάρτητοι Δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

Τα παπούτσια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι καλό να έχουν προδιαγραφές trail.

Τέλος, οι συμμετέχοντες δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις δένδρων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα για βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.).

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή , στα πλαίσια ασφάλειας των δρομέων και των συμμετεχόντων της διοργάνωσης  «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017», έχει προβεί στην ασφάλιση όλων τον εμπλεκομένων του αγώνα, για θέματα σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Το αργότερο 20΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Έλαφος, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μπορούν να τα παραδώσουν σε ειδική σακούλα, που θα τους διανεμηθεί και να αναγράψουν ή να κολλήσουν πάνω τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομα τους. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρό και ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών  Σαμαρειτών, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά σε σημεία που χρήζουν προσοχής, παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.