Συναντήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων της πόλης

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αρμόδιων Αρχών για την ευταξία στην πόλη ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, μαζί με άλλα μέλη του Συμβουλίου.

Η αρχή έγινε με συνάντηση που είχε ο κ. Παγκάς μαζί με τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων της πόλης κ. Κωσταρίδη, με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο τις προηγούμενες ημέρες.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Κωσταρίδης στον Δήμαρχο, τα οποία προφανώς αποτελούν και αιτήματα των ξενοδόχων της πόλης, είναι να δοθεί έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας με τον Δήμο να είναι πιο συνεπής σ’ αυτά. Ακόμη, η περιποίηση των πάρκων, η καθαριότητα, η ευταξία και η βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι παραλίες τις πόλης, αποτελούν αιτήματα των ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με τον κ. Παγκά, φέτος οι ξενοδόχοι της πόλης ζήτησαν να συνεργαστούν με το Δήμο προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο εθελοντικών δράσεων που επιθυμούν να κάνουν.

Συνάντηση είχαν, επίσης, οι εκπρόσωποι της δ.κ. Ρόδου με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Γεωργακάκο τον οποίο και ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα προβλήματα που θεωρούν ότι αντιμετωπίζει η πόλη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η επαιτεία, η παρουσία ΡΟΜΑ που έρχονται εδώ ειδικά το καλοκαίρι και δραστηριοποιούνται παράνομα, κυρίως στη Μεσαιωνική Πόλη και το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η άγρα πελατών είναι εκείνα τα οποία προέταξαν από τη δ.κ. στον Αστυνομικό Διευθυντή από τον οποίο ζήτησαν προστασία των δημοτών και των επαγγελματιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργακάκος, ο οποίος είναι, βέβαια, γνώστης όλων αυτών των προβλημάτων, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, προέβαλε ωστόσο την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι της δ.κ. Ρόδου, προγραμματίζουν συναντήσεις με το Λιμενάρχη Ρόδου στον οποίο θα θέσουν το θέμα της ευταξίας στο παραλιακό μέτωπο που έχει να κάνει κυρίως με τη δραστηριοποίηση ΡΟΜΑ το καλοκαίρι, με την Τουριστική Αστυνομία, τον Διοικητή της Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργο Στέργου καθώς και με κατοίκους της Παλιάς Πόλης για να συζητήσουν τα προβλήματά τους ενόψει της σεζόν.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις αναμένεται να ακολουθήσει και η καθιερωμένη, διευρυμένη, σύσκεψη που είθισται να συγκαλεί ο Δήμος πριν από την έναρξη κάθε σεζόν, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων Αρχών και φορέων.

Όπως λέει ο κ. Παγκάς, εκείνο που ζητούν είναι να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση και έλεγχος, όπως και οι υπηρεσίας ελέγχου του Δήμου μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμεναρχείο να συντονιστούν καλύτερα φέτος από άλλες χρονιές ώστε να περιοριστούν φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και δυσαρεστούν τους επισκέπτες μας.