Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο ζητάει ο Τάκης Πότσος

Σε επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρόδου κ. Τάκης Πότσος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μανδρακό, αναφέρει τα εξής:

Θέμα: Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση Υποσταθμού Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στη συνοικία του Αγίου Νικολάου»

Κύριε Πρόεδρε,

Αποθρασυμένη η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ από την ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών της σχεδίων εκ μέρους της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, πατά επί πτωμάτων και συνεχίζει ακάθεκτη τις εργασίες εγκατάστασης Υποσταθμού Υψηλής Τάσης μέσα στη καρδιά της πόλης της Ρόδου.

Η Δημοτική Αρχή κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, έχοντας δώσει μάλιστα παράταση της οικοδομικής άδειας στην εταιρεία μέχρι τις 29-09-2019.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής, που στηρίζει την απαίτηση της ΔΕΔΔΗΕ να κατασκευάσει Υποσταθμό Υψηλής Τάσης μέσα στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, αδιαφορώντας για τις επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων, επιβάλλεται να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με έκτακτη σύγκλισή του.

Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής απέτρεψε μέχρι τώρα τα σχέδια της ΔΕΔΔΗΕ, και χρειάζεται ολόπλευρη στήριξη από το μαζικό κίνημα της Ρόδου.

Η λεγόμενη «ανάπτυξη», που δεν προσδιορίζεται συνειδητά «για ποιους και σε όφελος ποιων» από τα χείλη κάθε πολιτικού παράγοντα που στηρίζει τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων,ως κριτήριο για την ανάκαμψη της οικονομίας, πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια. Αυτή η ανάπτυξη αποδεικνύεται και σ’ αυτήν την περίπτωση ότι είναι τελικά ασυμβίβαστη με τα δικαιώματα, την υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Ζητάμε άμεσα την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα της ματαίωσης των σχεδίων της ΔΕΔΔΗΕ για εγκατάσταση και λειτουργία Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Τάκης Πότσος
Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ