Αντιπροσωπεία πανεπιστημίου από την Kίνα στη Ρόδο

Αντιπροσωπεία από το πανεπιστήμιο Henan της Κίνας θα επισκεφτεί το νησί μας μεθαύριο προκειμένου  να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, και να ξεκινήσει έτσι μία ακαδημαϊκή συνεργασία ανάμεσα σε σχολές των δύο πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πενταμελής αντιπροσωπεία του Κινέζικου πανεπιστημίου θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 23 του μήνα, με σκοπό να ενεργοποιηθεί αυτή η συνεργασία ανάμεσα στη σχολή ανθρωπιστικών επιστημών της Ρόδου  και του College of History & Culture, Division of Archaeology του πανεπιστημίου Henan της Κίνας ενώ θα υπάρξουν ακαδημαϊκές συνεργασίες και με άλλα τμήματα καθώς και σχολές του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον Καθηγητή Ιωάννη Λυριντζή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.), ενώ η πρόσκληση απευθύνθηκε από τον Αναπλ. Πρύτανη, Αναπλ. Καθηγητή κ. Σ. Συρόπουλο, και έχει δρομολογηθεί πρόγραμμα συνεργασίας σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο που εντάσσεται στο πλαίσιο του έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

Σκοπός της επίσκεψης είναι:
• Η καθιέρωση φιλικών επαφών μεταξύ των δύο πανεπιστημίων με ανταλλαγές ιδεών, απόψεων και προετοιμασία υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας

•  Η διερεύνηση συνεργασίας σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα και κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες
• Η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε έρευνες σχετικές με τους πολιτισμούς στην περιοχή του Κίτρινου ποταμού και παράλληλες συγκρίσεις με τους αντίστοιχους ελληνικούς πολιτισμούς.

Η 5μελής Κινεζική αποστολή αποτελείται από τους:
1.  Καθ. GUAN Aihe Πρόεδρος Συμβουλίου Παν/μίου Henan
2.  Καθ. HAN Shoufu Διευθυντής/ Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων Henan University

3. Καθ. YANG Guoan Διευθυντής/ Τμήμα Ερευνών Κοινωνικών Επιστημών Henan University
4. Καθ. MA Xiaoyong Διευθυντής/ Διεύθυνση Διεθνών Ανταλλαγών Henan University
5.  Καθ. MIAO Changhong Διευθυντής/ Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμών Κίτρινου Ποταμού & Αειφόρου Ανάπτυξης, Henan University

Οι πέντε διακεκριμένες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το Παν/μιο HENAN θα έχουν συνάντηση με την Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγήτρια Έ. Θεοδωροπούλου, τον Αναπλ. Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αναπλ. Καθηγητή κ. Σ. Συρόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθηγητή Ιωάννη Σεϊμένη, με θέμα την δρομολόγηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων Σχολών. Στη συνέχεια, προγραμματίζεται γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και έναρξη προγράμματος συνεργασίας.